Sport

2015.11.17. 17:17

Vegyes csapattal megy kupaharcba szerdán a Loki

Debrecen - A DVSC-TEVA a Szegedet fogadja a kupában, a tét a legjobb nyolc közé jutás.

Debrecen - A DVSC-TEVA a Szegedet fogadja a kupában, a tét a legjobb nyolc közé jutás.

Három héttel ezelőtt rendezték az odavágóját a DVSC-TEVA–Szeged 2011 Magyar Kupa-nyolcaddöntős párharcnak, a visszavágóra szerdán 13 órától kerül sor a Nagyerdei Stadionban. A találkozót élőben közvetítjük portálunkon.

A hajdúságiak várhatják előnyösebb helyzetből az NB II-es rivális elleni meccset, ugyanis a szegediek ideiglenes otthonául szolgáló gyulai stadionban 0–0-s döntetlent értek el Kondás Elemér játékosai. A szakvezető a klub honlapjának azt nyilatkozta, vegyes csapattal állnak majd ki a Szeged ellen, tekintettel a hétvégén esedékes Diósgyőrrel megvívandó bajnoki összecsapásra. Ami biztos, a hazaiak keretében már ott lesz a sérüléséből visszatért kapus, Verpecz István is.

Porcsérülés

– Még a februári, törökországi edzőtáborozás során szakadt le a porc a térdemben, bevizesedett, ezért kezelésekre jártam. Tavasszal védtem vele, azonban augusztusban újra beakadt a porcdarab és fájt, ezért elkerülhetetlenné vált a műtét. Azóta erősítettem a lábam és a múlt hétvégén a Balmazújváros elleni edzőmeccsen már védtem egy félidőt. Még nem vagyok 100 százalékos állapotban, de a kapusedzőnk, Erdélyi Miklós szerint nem mozogtam rosszul. Azon vagyok, hogy minél előbb elérjem a legjobb formámat, ezért edzek keményen – fogalmazott a 193 centi magas hálóőr.


[poll id="1044"]


A Magyar Kupa-visszavágót illetően Verpecz így vélekedik: – Ahogy a társaim elmondták, az első meccsen nem voltak teljesen ideálisak a feltételek, ennek ellenére háromszor is eltaláltuk a kapufát. Nagyon bízom benne, hogy a Nagyerdei Stadion kiváló füvén kiharcoljuk a továbbjutást, ki kell jönnie a két csapat közti osztálykülönbségnek – mondta Verpecz István, aki elárulta, abban is megvan a nehézség, ha egy kapusnak csak egy-két alkalommal kell közbeavatkoznia egy mérkőzésen. – Ennek ellenére ezt a meccset meg kell nyernünk, mert a kupában is komolyak a céljaink – jelentette ki.

HBN-TN


Két kapus még maródi

Bár Verpecz István felépült és egyre inkább visszanyeri régi formáját, a DVSC-TEVA keretében két kapuvédő még mindig makacs sérüléssel bajlódik. A szerb Nenad Novakovics lábát tavasz óta érproblémákkal kezelik, ő leghamarabb csak jövőre állhat a szakmai stáb rendelkezésére, jelenleg rehabilitációját végzi. A nyáron Nyíregyházáról érkezett Balogh Jánoson nemrég hajtottak végre gerincműtétet, ezekben a hetekben ő is lábadozik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!