Sport

2015.11.11. 17:18

Olimpikonokat nevelnének a debreceni lövészsuli új helyszínén

Debrecen - Mások mellett Tokió ötkarikás bajnoka, Hammerl László is kipróbálta az új lőteret.

Debrecen - Mások mellett Tokió ötkarikás bajnoka, Hammerl László is kipróbálta az új lőteret.

Hivatalosan is megnyitotta kapuit a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület új helyszínen beindított utánpótlás műhelye a Domb utca 1. szám alatt szerdán délután. A lőteret dr. Hammerl László sportlövő olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója avatta fel, de ellátogatott az eseményre többek között Joó Éva, többszörös Európa- és világbajnok, olimpikon sportlövő, valamint a Magyar Sportlövők Szövetségének kapitánya, Győrik Csaba és főtitkára, Sinka László, illetve Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is.

– Eltökélt célunk, hogy újra olimpikont, olimpiai érmest neveljünk Debrecennek, melyhez elengedhetetlen volt ennek a műhelynek a beindítása – szögezte le Pető László, a tíz éve működő Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület vezetője, a Megyei Sportlövő Szövetség elnöke.

– Még egy Kút utcai ingatlanon kezdtük meg a működésünket, majd a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában kaptunk helyet, ám az sem elégített ki minden igényt. Évek óta keresem a megfelelő helyszínt, amely a már meglévő lövészeknek, és a leendő tanítványainknak is jó lenne. Hosszas kutatás után leltem rá erre a teremre, ahol kialakítottunk egy klubszobát és magát a lőteret is – adott helyzetjelentést Pető.

A Lövészsuli jelenleg mintegy negyven olyan taggal rendelkezik, aki rendszeresen lejár gyakorolni, de bíznak benne, hogy hamarosan átlépik a bűvös százas létszámot.

Birtokba is vették

Hammerl László kiemelte, örömmel tettek eleget a meghívásnak. – Mindig jó részt venni az ilyen eseményeket, elismerésem az eddig elvégzett munkáért, köszönet illet mindenkit a kitartásért és azt kérem, a továbbiakban is ilyen magas színvonalú tevékenységet végezzenek Debrecenben – fogalmazott az olimpiai bajnok. Felesége, a szintén kiváló sportoló, Joó Éva kiemelte, edzőként ő is szembesül nap mint nap a nehézségekkel, és bízik benne, megmarad az egyesület lelkesedése.

Pető László elmondta, jelenleg olyan nyolcvan százalékos állapotban van az új terem, de azon vannak, hogy rövidesen teljesen kész legyen. A Debreceni Lövészsuli S. E. ifjú sportolói rögtön birtokba is vették a lőteret, ami nem is csoda, hiszen készülniük kell a diákolimpia országos döntőjére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!