Sport

2015.11.06. 12:36

Lapot 19-re

<em>Nem várt izgalmak borzolták a kedélyeket a labdarúgó-válogatott háza táján az elmúlt hetekben. Mint kiderült, a szövetség vezérkarától szabad kezet kapó Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány gondolt egy merészet, s a sorsdöntő norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt lecserélte a stábját.</em> Boros Norbert írása.

Nem várt izgalmak borzolták a kedélyeket a labdarúgó-válogatott háza táján az elmúlt hetekben. Mint kiderült, a szövetség vezérkarától szabad kezet kapó Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány gondolt egy merészet, s a sorsdöntő norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt lecserélte a stábját. Boros Norbert írása.

A német tréner megköszönte a Dárdai-éra alatt dolgozó Sallói István, Szabics Imre és Andrusch József munkáját, míg Nyilasi Tiborra rábízta a döntést, akar-e maradni. „Nyíl” a várakozásoknak megfelelően köszönte a lehetőséget, de – régi, jó szokásával ellentétben – nem bólintott rá a folytatásra. Storck Andreas Möllerrel, Szélesi Zoltánnal és Holger Gehrkével kezdte meg a felkészülést a sorsdöntő párviadalra, melynek első lépéseként az NB I-ben szereplő kerettagok fizikai állapotát, állóképességét mérte fel. Ez is meglepte a futballtársadalmat, hiszen az élvonalbeli labdarúgóink a kapitány előtt játszanak hétről hétre, így tisztában lehetne a formájuk mellett a fizikai állapotukkal. Ráadásul a közelmúltban nem egy olyan légiós kapott meghívást, aki csapat nélkül készült, vagy éppen a kispadot koptatta a klubjában, ezáltal nem a legideálisabb állapotban érkezett Telkibe. Sokak szerint a német szakember húzásai igencsak meghökkentők, ám ha a csapat kijut a franciaországi kontinenstornára, senki sem firtatja majd ezeket a döntéseket.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!