Sport

2015.11.19. 10:25

Külföldön is jól megy a megye bunyósainak

Debrecen - Az elmúlt hetekben két DVSC-s és egy HISE-bokszoló is dobogóra állhatott egy-egy rangos nemzetközi viadalon.

Debrecen - Az elmúlt hetekben két DVSC-s és egy HISE-bokszoló is dobogóra állhatott egy-egy rangos nemzetközi viadalon.

Nagy Tímea (DVSC) a 75 kilósok felnőtt mezőnyében szállt ringbe Romániában. A két mérkőzéséből az egyiken egy hazai öklözővel szemben diadalmaskodott, a másik összecsapásán egy olasz versenyzőtől vereséget szenvedett, bár a teljes válogatott szakmai stáb szerint elvették a meccset a bírák Nagytól.

A DVSC egyik junior bokszolója, Bernáth Attila ez idő tájt Csehországban, Ústí nad Labemben húzott kesztyűt, és az olimpiai reménységek tornáján a döntőig verekedte magát, ahol tudása alatt bunyózva egy szoros mérkőzésen kikapott. A két bunyós trénere klubjukban Salánki László.

A hajdúsámsoni HISE aktuális junior magyar bajnoka, Pallai Kevin is bokszolt ezen a csehországi tornán, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott.

A DVSC-vel kapcsolatos hír még, hogy Bernáth Richárd a serdülő Európa-bajnokságon lépett szorítóba, s egy szoros mérkőzésen, megosztott pontozással egy ír versenyzővel szemben maradt alul, így nem folytatta korábbi szép szereplését. Ugyanezen a kontinenstornán Máté Attila, a HISE vezetőedzője erősítette a magyar szakmai stábot, ami a megszerzett 6 érem (1 ezüst és 5 bronz) fényében egyértelmű dicséret a számára.

HBN–KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!