Sport

2015.11.04. 14:19

Könczeinek bizalmat szavazott a kapitány

Debrecen - A cívisvárosi hokisra, valamint csapattársaira rendkívül erős riválisok várnak Norvégiában.

Debrecen - A cívisvárosi hokisra, valamint csapattársaira rendkívül erős riválisok várnak Norvégiában.Rich Chernomaz, a magyar jégkorong–válogatott szövetségi kapitánya kedden délután szűkítette a több mint negyven tagú „mamutkeretét”.

Debütálhat a csatár

A kanadai szakember döntését a Debreceni Hoki Klub négy játékosa várhatta izgalommal: Vay Ádám, Hetényi Péter, illetve Hári Norbert ugyan fennakadt a rostán, ellenben Könczei Áron a norvégiai felkészülési tornán is bizonyíthatja rátermettségét. A 21 esztendős hokis először öltheti magára a nemzeti együttes szerelését. A csatár a debreceni gárdában eddig három találatot jegyzett a MOL Liga idei szezonjában, emellett kilenc gólpasszt osztott ki a pontvadászatban.

A fiatal tehetségekkel teletűzdelt válogatott gerincét a Fehérvár AV19 adja, az osztrák ligában pallérozódó Fejér megyeieket tizenheten képviselik. Egyébként számos alapember sérülése is megnehezítette a szakmai stáb dolgát, amely többek között nem számíthatott Sofron István, Tokaji Viktor, Vas Márton, vagy Vas János játékára sem.

A magyar csapat az elkövetkező napokban a norvégiai Stavangerben szerepel felkészülési tornán, és gyűjthet értékes tapasztalatokat. A mieink a házigazdák ellen kezdenek a megmérettetésen csütörtökön 19 órától, másnap délután 15 órától egy másik északi alakulattal, a dánokkal mérik össze erejüket, végül szombaton ebédidőben (13 órakor) a franciákkal meccselnek Könczeiék.

Nem lesz könnyű dolga az élvonalba áprilisban visszakerülő piros–fehér–zöld legénységnek, ugyanis egytől–egyig A–csoportos ellenlábasok várnak a fiúkra, sőt Franciaországgal a jövő évi oroszországi világbajnokságon ugyancsak találkoznak a magyarok, így ez a mérkőzés ebből a szempontból is kifejezetten érdekesnek ígérkezik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!