Sport

2015.11.02. 14:25

Kálucz Martin: fájó győzelem

Debrecen - Lényegében fél kézzel verte francia riválisát a debreceni harcos.

Debrecen - Lényegében fél kézzel verte francia riválisát a debreceni harcos.

A Debrecenben megrendezett HFC ketrecharcgála egyik legjobban várt négyes tornája a 77 kilogrammosok csatája volt, ahol a közönségkedvenc Kálucz Martin lépett ringbe. A Taskó Fighting Team 23 esztendős harcosa a francia Maxime Souque elleni ütközet során végig irányítva a meccset, magabiztos győzelmet aratott, ám a nem túl bennfentes drukkerek is látták, valami nem volt rendben a cívis harcossal. Kálucz a győztes mérkőzés után jelezte, sérülés miatt nem tudja vállalni a döntőt.

Sajgó kéz és szív

– Az első pár ütés után kiderült, a korábban műtött jobb kézfejem nem bírja a gyűrődést. Nem véletlenül hagytam ki majdnem másfél évet, de hiába gyógyult a kezem, a meccs előtt három héttel ismét rásérültem. Jártam gyógytornára és mindent elkövettem azért, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljön a gálára, de igazán a bandázsban bíztam. Sajnos a rögzítés a kiskesztyű alatt nem védett annyit, amennyit reméltem, így az első pár komolyabb ütés után már csak alibi próbálkozásaim voltak jobbal. Érdemes volt megnézni a francia srác arcát, a balos ütéseim nyomán több helyen is bevérzett az arca, míg a másik oldalon nem is volt sérülése – kezdte a beszélgetést Kálucz, akinek a hangjában még mindig érződött a csalódottság, hiszen nem léphetett ketrecbe a fináléban.

– Az elején még bíztam abban, hogy egy csapottal ki tudom ütni a franciát, ám nagyon jól védekezett, szívós és rendkívül ütésálló volt. Aztán rutinból, földharcban megoldottam a feladatot, bár nem volt közönségszórakoztató a produkcióm, megnyertem a küzdelmet. Bevallom, csalódott voltam, nem ilyen meccsre számítottam, többet akartam adni a debreceni publikumnak.

– Olyan volt a szituáció, mint amikor van egy nagyon jó kocsid, de csak félgázzal mész vele. Vannak, akiknek ez is tetszik, ám te tudod, hogy ettől sokkal több van a gépben. Elhatároztam, a jövőben csakis akkor vállalok MMA-meccset, ha teljesen egészséges vagyok. Már voltak más harcosok, akik felépültek ilyen sérülésből, nekem is menni fog! Elterveztem, Budapestre járok majd gyógykezelésre, s várhatóan tavaszra harcképes leszek – fogadkozott a hajdúsági fenegyerek, aki elárulta, a sérüléstől függetlenül K-1 és grappling mérkőzéseken várhatóan megméretteti magát.

HBN-Boros Norbert


Debrecen - Színvonalas gálán léptek ketrecbe a hajdúsági ketrecharcosok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!