Sport

2015.11.26. 16:51

„Fellőtte” magát a dobogó harmadik fokára

Debrecen - Pető László úgy véli, ez csak a kezdet, további szép eredmények várhatóak növendékétől.

Debrecen - Pető László úgy véli, ez csak a kezdet, további szép eredmények várhatóak növendékétől.

Bronzérmet szerzett Polgár János, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület versenyzője Nyíregyházán, a múlt szombaton megrendezett Sportlövő Diákolimpia országos döntőjén. A Tóth Árpád Gimnázium tanulója 2008 óta jár Pető Lászlóhoz sportolni, és most a közéspikolások légpisztolyos 20 lövéses versenyszámában nyújtott teljesítménye után (177 köregység) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

– Nem azt szoktam nézni, hogy hanyadik helyen zárok, hanem hogy magamhoz képest miként sikerül a versenyen. Természetesen nagyon örültem a bronzéremnek, éreztem, hogy jól sikerült a megmérettetés – mondta Polgár János, akinek edzője szerint nem ez volt az utolsó jó eredménye.

– Titkon reméltük, hogy érmet szerez, remekül sikerült a formaidőzítése. Janó alapvetően jó lövész „alapanyag”, nyugodt, nem kapkod, ami azért fontos, mert ebben a sportágban minden fejben dől el. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem ez a bronzérem volt pályafutása csúcsa – összegzett Pető László, a lövészsuli vezetője, János edzője.

Összesen tizenketten képviselték a Debreceni Lövészsuli S.E. színeit a döntőben. Polgár mellett, aki pisztolyos és puskás számban is indult, Batta Tamás Barnabás (középiskola, légpisztoly), Vadon Zoltán Richárd (középiskola, légpuska), Lakatos Anna (középiskola, légpuska), Fülep Éva (középiskola, légpuska), Daróczi Dóra (középiskola, légpuska), Brezniczky Beáta (középiskola, légpuska, olimpiai), Pereszlényi Kornélia (ált. isk. légpuska), Sándor Petronella (ált. isk. légpuska), Barcsi István (ált. isk. légpuska), Nagy Máté Tibor (ált. isk. légpuska), és Toronyai Dávid (ált. isk. légpuska) indult a viadalon.

– A többiek még nem értem meg a dobogós helyekre, akadt olyan indulónk is például, aki szeptemberben kezdte el a lövészetet, de összességében mindenki jól teljesített – vélekedett Pető, aki maga is világ- és Európa-bajnok sportlövő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!