Sport

2015.11.11. 16:04

Elég valószínű, hogy Muhin visszajön Debrecenbe

Debrecen - Felvették vele a kapcsolatot, de megállapodás még nincs.

Debrecen - Felvették vele a kapcsolatot, de megállapodás még nincs.

A Debreceni Hoki Klub játékosai az egyhetes bajnoki szünetet követően Miskolcon léptek jégre kedden a MOL Ligában. A cívisvárosiak hiába nyertek meg két harmadot, mégis üres kézzel távoztak a listavezető DVTK–Jegesmedvék otthonából. Az 5–4–es borsodi sikerrel záruló bajnokin a vendégek góljait Kaskov, Könczei, valamint a duplázó Berta szerezte.

Ideális lenne

– Úgy gondolom, jó úton járunk. Ha hatvan percen keresztül tudjuk tartani a taktikai utasításokat, akkor a Miskolc is legyőzhető. Augusztus eleje óta a gárda sem fizikálisan, sem mentálisan nincs megfelelően trenírozva. Ez például akkor ütközik ki, amikor a cserepadtól messze vannak a játékosok. A hokiban a jégen töltött idő nem lehet hosszabb 40–50 másodpercnél, ha ez bekövetkezik, akkor taktikailag fegyelmezetlen vagy, amivel sújtod a csapatodat, ezt feltétlenül el kell kerülni – fogalmazott a Naplónak a DHK ideiglenes trénere, Ladányi Balázs.

A jól értesültek szerint a hajdúsági alakulat megállapodott Jevgenyij Muhinnal. Az orosz szakvezető a legutóbbi szezonban eredményes munkát folytatott a cívisvárosban, hiszen a pontvadászatban negyeddöntőig irányította a gárdát, míg a Magyar Kupában bronzérmet ünnepelhettek a debreceniek.

– Konkrét információval még nem tudok szolgálni, ám nagy esély van az edző visszatérésére. A KHL–es klubnál szerződést bontottak vele, így jelenleg munkanélküli. Abból a szempontból ideális választás lenne, hogy nem kellene sok ideig ismerkednie a körülményekkel, valamint a legutóbbi szezonban már bizonyított. Tavaly egy gyengébb képességű keret állt a rendelkezésére, ebből tudta kihozni a maximumot. Szerintem vele a DHK képes lehet egy szinttel feljebb lépni a bajnokságban.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!