Sport

2015.11.07. 15:13

Coulibaly nemsokára bevethető

Debrecen - A Loki francia támadójának fizikálisan és játékban is van még pótolnivalója.

Debrecen - A Loki francia támadójának fizikálisan és játékban is van még pótolnivalója.

Ahogyan azt a Hajdú-bihari Napló a héten megírta, a DVSC-TEVA szerződtette korábbi csatárát, Adamo Coulibalyt. A korábbi kétszeres NB I-es gólkirály (2012-ben 20, egy évvel később 18 találatig jutott) jövő nyárig kötelezte el magát a hajdúsági klubnál, emellett a Lokinak opciós joga van további egy esztendeig a labdarúgó játékjogára.

Coulibaly korábban lapunknak azt nyilatkozta, jó erőben érzi magát és hamarosan a régi lesz, kíváncsiak voltunk arra, miként látja ezt a kérdést a piros-fehérek szakmai stábja. Vagyis mikor lesz „kész” Coulibaly?

Tud segíteni

– A csatár már egy ideje a csapattal edz, tehát nem csupán a szerződés aláírásakor kezdett el velünk dolgozni – árulta el Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője a tétmeccsen legutóbb tavasszal pályára lépett játékosról. – A felkészültségi állapotát elnézve néhány hetet igénybe vesz majd, amikor részfeladatokat már biztosan rábízhatunk a csapatban. Mivel kihagyott pár hónapot, ezért természetesen fizikálisan és játékban is vannak hiányosságai, azon dolgozunk, hogy ezek a hiányosságok minél előbb eltűnjenek és rendelkezésünkre álljon a futballista. Ennek érdekében pluszmunkát is végez a csapattréningek mellett. Jól ismerjük Adamo Coulibalyt, tisztában vagyunk a stílusával, ő is ismeri a közeget, ezért bízom benne, hamarosan újra értéke lesz a DVSC-nek – fogalmazott a tréner.

Javulni kell

Egy gólerős, erőszakos csatár minden csapatban aranyat ér, még akkor is, ha a cívisvárosi együttes keretében most jócskán található támadó. – Valóban jól állunk a támadó típusú labdarúgók létszámát tekintve, de maradjunk annyiban, hogy a szekció hatékonyságán javítani kell! – mondta Kondás Elemér.

Abban, hogy az említett hatékonyság valóban jobb legyen a jövőben, a Loki segítségére lehet a harmincnégy esztendős Coulibaly, aki 110 magyar első osztályú találkozón hatvanhatszor talált az ellenfelek hálójába.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!