Sport

2015.11.04. 11:47

Címvédőhöz méltó továbbjutás a Hepp-kupában

Debrecen - A Hepp-kupa harmadik fordulójában a MEAFC gárdájához látogatott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese. A miskolciak egy Salgótarján elleni bravúros győzelemmel hangoltak a találkozóra, míg a DEAC a Budafok együttesét fektette két vállra a hétvégén.

Debrecen - A Hepp-kupa harmadik fordulójában a MEAFC gárdájához látogatott a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese. A miskolciak egy Salgótarján elleni bravúros győzelemmel hangoltak a találkozóra, míg a DEAC a Budafok együttesét fektette két vállra a hétvégén.

A továbbjutás sorsa ezen az egy mérkőzésen dőlt el, ennek megfelelően rendesen egymásnak estek a csapatok. 8-6-ra még a debreceniek vezettek, ám tíz zsinórban dobott miskolci pontra nem érkezett válasz Dr. Nagy Ágoston tanítványaitól. Talán a késői kezdésnek tudható be a megszokottnál kicsit pontatlanabb hajdúsági támadójáték, három üres ziccer mellett hét büntető is kimaradt. A negyed végére sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen, de így is kilenc pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A vendéglátók megszállták a gyűrű alatti területet, szinte lehetetlen volt bejuttatni oda a labdát. A kellemetlen borsodi védekezés ellen hamar megtalálta a DEAC az ellenszert, pontos külső dobásokkal a negyed derekára már maga javára fordította az eredményt. A nagyszünetre már nyolc pontos vezetéssel mehettek Lippai Szabolcsék.

A másodosztály újonca nem bírta sokáig a hajdúságiak által diktált tempót, a különbség fokozatosan nőtt. A mérkőzés végére összesen 14 hárompontost elsüllyesztő debreceni alakulat a védekezését is összerázta, így esélye sem volt a MEAFC-nak. A megnyugtató előny tudatában a cserék is nagyobb szerepet kaptak, akik ugyancsak élni tudtak a lehetőséggel.

Megérdemelt harminc pontos győzelmével a DEAC Kamilla gyógyfürdő már a Hepp-kupa legjobb 16 csapata közé jutott, s mindössze két mérkőzést kell nyernie a címvédőnek a január eleji négyes döntő kiharcolásához. A következő fordulóban a debreceniek az Eger csapatával találkoznak. A mérkőzésre ismét idegenben kerül sor.

- Erdei Ádám -


A tények

MEAFC – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 62-92 (27-18; 11-28; 10-22; 14-24)

MEAFC: Drahos 9/3, Szepesi 11/3, Tóth G. 5, Szojka 17, Endrés 4 cserék: Koronkai 8, Orosz 4, Kiss 4, Orliczki –

DEAC: Nagy Be 11/6 Nagy Bo 15/6, Gál 6, Kovács 2, Patkovic 12 cserék: Erdei 25/21, Vas 8, Pék 6/6, Szarka3/3, Lippai 4, Kiss –


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!