Sport

2015.11.02. 11:05

A Bernáth testvérek közül most Attila lehet az elégedettebb

Debrecen - Bernáth Attila Csehországban ezüstéremig jutott, előtte az elődöntőben orosz fiút győzött le egyhangú pontozással. Ez volt az első komoly nemzetközi viadala. Edzője, Salánki László is elkísérte.

Debrecen - Bernáth Attila Csehországban ezüstéremig jutott, előtte az elődöntőben orosz fiút győzött le egyhangú pontozással. Ez volt az első komoly nemzetközi viadala. Edzője, Salánki László is elkísérte.

A másik Bernáth fiú, Richárd a serdülő Európa-bajnokságon képviselte nem csak Magyarországot, de a DVSC-t is. A szintén Salánki-tanítvány  azonban beleszaladt egy megosztott pontozásos vereségbe egy ír bunyós ellen, ezért számára véget ért a kontinenstorna.

Bernáth Richárd (41 kg) az oroszországi serdülő Eb-n az ír Killian Geraghty ellen bokszolt. 2-1-re a szigetországi fiút hozták ki nyertesként. Minden bíró egyaránt 29-28-at adott , ami azt jelenti, hogy nagyon szoros volt valóban Ricsi meccse. Kár érte, mert így nem sikerülhet idén ezen az Eb-n valami szép meglepetést összehoznia.

Salánki László edző:- Bernáth Attila a csehországi olimpiai reménységek tornáján először megverte orosz ellenfelét, aki igen erős volt. Erre számítottam, úgy is iskoláztam be Attilát. Az orosz keményen bekezdett, de Attila szépen megoldotta ezt. Jól fogadta jobb egyenesekkel és balcsapott egyidejű leforgásokkal. Szépen etetgette az ellenfelet, majd a harmadik menetre Attila kicsit elfáradt, hisz addig végig nagy iramot diktáltak. Attila végül egyhangú pontozással nyert. A döntőbe jutva ott egy szlovák ellen bokszolt. Szerintem az orosz srác erősebb volt, akit legyőzött. A szlovák ellen az első menet sima volt, azt hittük végig se megy. Aztán a második menet is megvolt szerintem egy hajszállal. Viszont sajnos Attila kicsit a saját feje után dolgozott ezután. Macik Pali bácsival mondtuk is neki a második menet végén, hogy azt kell neki bokszolnia amit az elsőben és akkor simán meglesz a meccs. Attila azonban taktikát váltott, s nem a megbeszéltek szerint bunyózott. Így sajnos egy nyertes meccsből 2-1-es vereséget hozott össze. Igaz, még ez is véleménye volt számomra, de úgy gondolom, hogy nem nagyon lehetett háborogni... Viszont ami pozitív dolog, hogy előző napon Attila egyhangúra verte orosz ellenfelét, s ezzel bizonyította, hogy tud nemzetköziben is meccset nyerni. Attilának ez volt az első komoly nemzetközi megmérettetése!

- Koppányi Szabolcs -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!