Sport

2015.10.22. 15:54

Rajkai: a hagyomány folytatódik

Debrecen - Benéné Lipcsei Irénnek sok nehézséggel kell szembenéznie, ám nagy lelkesedéssel szervezi a Rajkai Emlékversenyt.

Debrecen - Benéné Lipcsei Irénnek sok nehézséggel kell szembenéznie, ám nagy lelkesedéssel szervezi a Rajkai Emlékversenyt.

A testmozgás szerelmeseinek nem kell tovább „vágniuk a centit”, hiszen szombaton feldördül a startpisztoly, és elindul a 43. Rajkai–Napló futóverseny a debreceni Nagyerdőn. Múlt héten a viadal első férfi győztese, Szánthó Tamás, valamint a junior Eb–n bronzérmes Sári Elek osztották meg a gondolataikat, míg most az első női aranyérmes, Benéné Lipcsei Irén idézi fel az emlékeit.

Megszerette az edzőt

– Annak ellenére nagy élmény volt számomra a megmérettetés, hogy nem voltam kimondottan a mezei futás specialistája. Az 1972–es sikeremet követően több alkalommal végeztem még dobogón a Rajkai–versenyen. Tibi bácsi volt az első mesterem, bár rövid ideig dolgoztunk együtt, nagyon megkedveltem. Imádta a természetet, a környezetet, és mindig arra nevelt bennünket, hogy a tiszta levegőn, a jó talajon futva megőrizhetjük egészségünket. A tanítványok között remek viszony alakult ki, Kerékgyártó Laci esküvőjén én voltam a tanú, míg Szánthó Tamás ugyanezt elvállalta az én házasságkötésemkor. Jelenleg a verseny szervezési feladataiból veszem ki a részem, amit szívügyemnek érzek, bár nem könnyű a helyzetünk, ugyanis sem a város, sem a megye nem nyújt támogatást, pedig jelentős hagyományokkal bír ez a tradicionális esemény. Úgy gondolom, nem csupán Rajkai Tibor, hanem Kerékgyártó László emléke előtt is méltó módon sikerül tisztelegnünk évről évre – fogalmazott a Hajdú–bihari Naplónak a Lipi becenévre hallgató egykori atléta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!