Sport

2015.10.07. 18:06

„Nincs feszültség, de győzni kell”

Debrecen - Ha a válogatott megveri Feröert, minimum pótselejtezőt érő helyen végez az Eb-selejtező csoportban.

Debrecen - Ha a válogatott megveri Feröert, minimum pótselejtezőt érő helyen végez az Eb-selejtező csoportban.Rendkívül fontos összecsapás vár csütörtökön 20.45-től (tv: M4 Sport) a magyar labdarúgó-válogatottra, ugyanis ha Bernd Storck szövetségi kapitány együttese legyőzi Feröer legjobbjait, már biztos, hogy legrosszabb esetben is a pótselejtezőt érő harmadik helyen végez az Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában.

A mieink jelenleg is a 3. pozícióban állnak 13 ponttal, a 17 egységet gyűjtött északírek és a 16 pontos románok mögött. A magyarokat Finnország (10), Feröer (6) és Görögország (3) követi.

Veszélyes csapat

A nemzeti csapat keretében ott található Bódi Ádám, a debreceniek középpályása is. – Mindenki boldog attól a nagyszerű hírtől, hogy mégis ott lesznek a szurkolóink a Groupama Arénában – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a DVSC-TEVA futballistája. – Ez a tény feldobta a csapatot, nem is lehet más a célunk, mint hogy megszerezzük a három pontot Feröer ellen. A társakat elnézve senkiben sincs a győzelmi kényszer miatt a szokottnál nagyobb feszültség, egészséges önbizalommal várjuk a kilencven percet, amelyet mindenképpen meg kell nyernünk. Nem becsüljük le a vendégeket, jól tudjuk, veszélyes csapatról van szó, s bár jómagam a tavalyi, kinti összecsapásunkat csak a tévében néztem, arra emlékszem, hogy 60-40 százalék volt a labdabirtoklási arány a feröeriek javára.

Lehetőségre várva

A piros-fehér klub labdarúgója nem akart Bernd Storck taktikájából elárulni semmilyen lényeges elemet, de mint elmondta, a német kapitány is felhívta az ellenfél játékosainak labdabiztosságára a figyelmet.

– A múlt őszi mérkőzésen talán jobban alkalmazkodtak a műfűhöz, mint mi, ennek is volt köszönhető, hogy nagyon fordulékonyak voltak a házigazdák. Kíváncsian várom, mennyiben hat ki a teljesítményükre, hogy Budapesten hagyományos gyepen kell futballozniuk – fogalmazott Bódi, aki bízik benne, szerepet kap a Feröer ellen, vagy vasárnap Athénban Görögországgal szemben.

– Szeretnék játszani valamelyik találkozón, akár csereként, akár a kezdőcsapat tagjaként. Nincs kizárva, hogy Feröer ellen bemutatkozhatom a legjobbak között, mindenesetre úgy dolgoztam az edzéseken, ha szükség van rám és pályára küld a szövetségi kapitány, akkor koncentrált játékkal tudjak segíteni a magyar válogatottnak – így Bódi.

A mieinkre tehát csütörtökön Feröer válogatottja vár, ugyanezen a napon az F csoportban Románia–Finnország és Észak-Írország–Görögország meccseket rendeznek.

A magyar csapat utolsó selejtezőjére vasárnap kerül sor, amikor 18 órától a görögökkel mérkőzik meg Athénban.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!