Sport

2015.10.21. 11:36

Igazi futballsztárok varázsolnak a BL-szerdán Párizsban

Debrecen - A vereséget hosszú ideje elkerülő gárdák mérik össze erejüket a legrangosabb európai kupában.

Debrecen - A vereséget hosszú ideje elkerülő gárdák mérik össze erejüket a legrangosabb európai kupában.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának leginkább várt mérkőzését a PSG vívja a Real Madrid ellen az „A” jelű kvartettben. Mindkét vezetőedzőnek remek képességű labdarúgók egész sora áll a rendelkezésére, így egy élvezetes összecsapásra van kilátás a Parc de Princes stadionban. A madridi klub történelmében fontos szerepet játszik ez a létesítmény, ugyanis 1956 júniusában itt győzte le a Stade Reimst 4–3-ra a Bajnokcsapatok Európa–kupájának első fináléjában.

Gólvágók ütközete

A gall, valamint a hispán együttes kiváló formának örvend, hazájuk bajnokságában még nem találtak legyőzőre ebben a szezonban. A PSG tíz fordulót követően két remi mellett nyolcszor diadalmaskodott, míg Rafa Benítez játékosai öt alkalommal fektették két vállra aktuális riválisukat, emellett háromszor döntetlent értek el. A nemzetközi porondon ugyancsak remekelnek, a Sahtar, Malmö páros legyőzése egyik félnek sem okozott komolyabb problémát.

– A sorozat egyik legkomplettebb gárdája vár ránk, keretüket klasszisok egész sora alkotja. Nehéz mérkőzés előtt állunk, amelyen apróságok döntenek majd, egy–egy rövidzárlat végzetes lehet – fogalmazott a Real Madrid hivatalos weboldalán Isco.

Sok szurkoló Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo gólpárbaját várja a párizsi találkozón. Ibra 112 találatot termelt eddig a PSG–ben, míg a háromszoros aranylabdás 324 gólt ünnepelhetett madridi mezben, előbbi Pedro Pauletát előzte meg csapata örök góllövőlistáján, utóbbi pedig Raúl rekordját adta át a múltnak.

– CR7 rengeteg alkalommal veszi be az ellenfelek kapuját, emellett minden edzésen a maximumot nyújtja, nagyon fontos szerepet játszik a Real életében. Gyakorlatilag ugyanezt tudom elmondani Zlatanról, szerintem az ő érkezése gyökeresen megváltoztatta a PSG mentalitását – hasonlította össze két korábbi tanítványát Carlo Ancelotti az AS kérésére.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!