Sport

2015.10.16. 16:31

Egy edző, akivel öröm volt együtt dolgozni

Debrecen - Rajkai Tibor egykori tanítványai rengeteg szép emléket őriznek szeretett trénerükről.

Debrecen - Rajkai Tibor egykori tanítványai rengeteg szép emléket őriznek szeretett trénerükről.

A jelentős hagyományokkal rendelkező Rajkai–Napló futóversenyt október 24–én, szombaton rendezik meg Debrecenben, a Nagyerdőn. Ennek apropóján felkerestük az első férfi győztest, Szánthó Tamást, valamint Rajkai Tibor egyik legeredményesebb versenyzőjével, Sári Elekkel is beszélgettünk.

Mindenki szerette

– A verseny idején már Budapesten, az Újpesti Dózsában atletizáltam. Az eseménynek köszönhetően alkalmam nyílt a hazatérésre, de természetesen a Rajkai Tibor iránti tisztelet szerepelt az első helyen. Örültem az elsőségnek, ám a diadalra akkor kezdtem büszke lenni, amikor évekkel később felkerült a rangos megmérettetések listájára. Tibi bácsi lelkiismeretes, a sportágat imádó szakember volt, tudását az eredményei bizonyítják. Korai halálával a munkája befejezetlen maradt – nyilatkozta a Hajdú–bihari Naplónak az Amerikában élő Szánthó Tamás, aki a mai napig aktív életet él, rendszeresen kocog, túrázik, biciklizik.

Sári Elek 1970–ben a párizsi junior Európa–bajnokságon remek produkcióval vétette észre magát, ugyanis 2000 méteres akadályfutásban a harmadik helyen végzett. – Az európai ranglistán előkelő helyet foglaltam el, így nem jelentett meglepetést a bronzérem. A döntőben egy későbbi olimpiai bajnok orosz nyert, míg a második helyet egy finn szerezte meg, sajnos célfotóval maradtam le az ezüstről. A finálét követően a mester gratulált nekem, ám nagy ünneplésre nem került sor. Ő fedezett fel engem, rendkívül intelligens és pontos ember volt. Mindenki szerette, sohasem emelte fel a hangját, a kisugárzásának köszönhetően az összes tanítványa zokszó nélkül végrehajtotta a feladatát – mondta a többszörös magyar bajnok atléta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!