Sport

2015.10.15. 12:58

Csillogó bronzérmet vívott ki Budapesten Urbán Ádám

Budapest - A hétvégén a magyar kardvívás utánpótlásának színe-java tiszteletét tette a Vasas Pasréti úti vívócentrumában. A DHSE-PMD Vívóegyesület sportolója, Urbán Ádám ismét dobogóra állhatott ezúttal a juniorok mezőnyében.

Budapest - A hétvégén a magyar kardvívás utánpótlásának színe-java tiszteletét tette a Vasas Pasréti úti vívócentrumában. A DHSE-PMD Vívóegyesület sportolója, Urbán Ádám ismét dobogóra állhatott ezúttal a juniorok mezőnyében.

A junior férfiaknál nemzetközi mezőny gyűlt össze. Karácsony Andornak és Urbán Ádámnak nem jelentett gondot a poule-ból továbbjutni. Míg Urbán erőnyerőként már a 32 között várhatta ellenfelét, addig Karácsonynak még akadt egy kis dolga a 64-es táblán, amit a német Nalewaja legyőzésével sikeresen teljesített is. Ezt követően Karácsonynak nem sikerült újabb bravúrt végrehajtani és a 16-os táblára jutni. Addig Urbán beindította a motort és folyamatosan pörgette fel magát. Egy 15-11, 15-13, 15-10-es eredménysort követően ismét nyugodtan várhatta az ellenfelét a legjobb nyolc között. Aztán a negyeddöntőben robbantott a debreceniek 17 éves tehetsége. A BVSC-s Galgóczy Tamással gyönyörű mérkőzést vívott Urbán és a 15-14-es győzelmével már az elődöntőben találta magát. A junior világranglista 7. helyezettjét - a magyar válogatott alapemberét - a gödöllői Bancsics Mátét az első félidőben meglepte ugyan a debreceni fiú, azonban a rutin ezúttal győzedelmeskedni tudott, és Urbán egy nagyon szépen csillogó bronzérmet vehetett át a díjkiosztó után. Bancsics a döntőben aztán magabiztosan verte az újpesti Kossuthot.

A kisebb korosztályban Karácsony Andor a legjobb 16 között fejezte be a versenyt. Őt is a verseny későbbi győztese, György Lehel tudta csak megállítani, egy nagyon szoros egy tuson eldőlő asszóban. A lányok mezőnyében a még serdülő korosztályú Zemlényi Reginának a tapasztalatszerzés volt a feladata, a legjobb kiesőként búcsúzott a csoportkört követően. A junior hölgyeknél Horváth Fanni a csoportkörben kiemelkedően vívott, azonban a táblára már nem sikerült átmenteni a formáját, így a 16 közé jutásért szenvedett vereséget.

- Dávid László -


Eredmények:

Junior férfi kard válogató:

1. Bancsics Máté – Gödöllő

2. Kossuth Bálint – Újpest

3. Urbán Ádádm – DHSE és Bonah Rahl (németország)

Egyéb debreceni eredmények:

Junior férfi kard:

32. Karácsony Andor

Junior női kard:

17. Horváth Fanni

Kadet fiú kard:

15. Karácsony Andor

Kadet leány kard:

32. Zemlényi Regina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!