Sport

2015.10.06. 13:31

Bereczki barátok között nyomja majd a gázt

Debrecen - Bereczki Norbert visszatér egykori sikerei színhelyére.

Debrecen - Bereczki Norbert visszatér egykori sikerei színhelyére.

Több hónapos kihagyást követően ismét versenyen ül autóba Bereczki Norbert, debreceni ralipilóta. A remek sportoló határainkon túl, a Hargita Ralin teszi próbára képességeit.

Vonzó kihívás

- Nagyon szeretjük a romániai versenyeket, azon belül is kifejezetten imádjuk Erdélyt! Amikor átlépjük a határt, olyan érzés kerít hatalmába, mintha hazaérkeznénk. Az emberek, a közeg, a versenyzők tisztelete és a pályák minősége mind olyan tényező, ami vonzóvá teszi ezeket a megmérettetéseket. A verseny szervezőjével nagyszerű viszonyt ápolunk, s mivel a tavalyi Hargita Rallyról csupa jót hallottunk, ezért döntöttünk amellett, hogy részt veszünk a szezonzáró eseményen – nyilatkozta Bereczki Norbert, aki több éven keresztül versenyzett a román bajnokságban, a Jack Daniel’s Team színeiben, így jól ismeri a „terepviszonyokat”. A debreceni ralis elárulta, az aszfaltnál jobban szereti a murvást talajt (ami Erdélyben domináns), ugyanis többet mozog az autó a laza talajon, s lehet rajta improvizálni.

Más diktálja az itinert

Bereczki a legutóbbi versenyén, a Veszprém ralin egy Peugeot 208 R2-vel száguldott júliusban, Erdélyben viszont más autó kormánya mögé ül. – Az egyik román ismerősömtől béreljük a Civic VTi versenyautót, amit a mi csapatunk szervizelt évekig, azaz nem lesz ismeretlen a járgány a szerelők számára – mondta a pilóta, aki korábban a rali2-ben magyar bajnok lett egy ilyen típusú autóval. Lesz még egy változás, ugyanis Bereczki egy régi-új navigátort visz magával erre a viadalra. – Kozma Laci helyett egy régi barátom, Géczy Tamás diktálja majd az itinert. De ez nem azt jelenti, hogy Lacival befejeztük volna a közös pályafutásunkat, most viszont ez a felállás a legideálisabb.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!