Sport

2015.10.16. 15:20

A másodosztály legfiatalabb kerete jön Debrecenbe

Debrecen - Tovább nyújtaná másfél éve tartó hazai veretlenségi sorozatát a DEAC. A Honvéd lesz az ellenfél.

Debrecen - Tovább nyújtaná másfél éve tartó hazai veretlenségi sorozatát a DEAC. A Honvéd lesz az ellenfél.

Az NB I/B-s bajnokság második fordulójában a rekordbajnok Budapesti Honvéd együttesét fogadják a DEAC kosárlabdázói. A mérkőzésre szombaton 16 órai kezdettel kerül sor az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A szebb napokat is megélt harmincháromszoros magyar bajnok fővárosi csapat jelenleg a másodosztály egyik legfiatalabb keretével rendelkezik. A Honvéd alacsony átlagéletkora ellenére két magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, az első fordulóban könnyed játékkal győzték le a Tiszaújváros csapatát, majd egy előrehozott mérkőzésen, kiváló védekezést bemutatva fektették két vállra az Eger együttesét.

A DEAC a szezonnyitón bemutatott ötvennyolc pontos sikere után a Hepp-kupában is nagyarányú győzelemmel jutott a következő körbe, kiejtve a megyei első osztályban szereplő Nyíregyháza gárdáját. - Remélem, magabiztos győzelmet tudunk aratni szombaton is. Két győzelemmel kezdett a Honvéd, biztos vagyok benne, hogy nyerni jönnek Debrecenbe, de remélem, megtartjuk tizenhét hónapja tartó hazai veretlenségünket – mondta az U20-as nemzeti válogatottal nemrégiben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Nagy Benedek.

A hajdúságiak jóval bővebb rotációval rendelkeznek, de a rendkívül lendületes és agresszív kosárlabdát játszó budapesti csapat okozhat kellemetlen perceket. – A palánk alatt sokkal erősebbek vagyunk, Takács Dániel távollétében is több meghatározó játékosunk van centerposzton, míg náluk csak Stefán Dávid az, aki igazán fel tudja velük venni a versenyt – nyilatkozta Nagy, majd hozzátette, ha ki tudja használni a gárda a magassági fölényét, akkor nem lehet gond, de az első fordulónál lényegesen szorosabb összecsapásra számít.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!