Sport

2015.10.17. 20:06

A Honvédot is nagy különbséggel győzte le a DEAC

Debrecen - Ott folytatta a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, ahol múlthéten abbahagyta. Az első két mérkőzését megnyerő Budapesti Honvéd csapata ezúttal csak epizódszereplő volt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Debrecen - Ott folytatta a DEAC Kamilla Gyógyfürdő, ahol múlthéten abbahagyta. Az első két mérkőzését megnyerő Budapesti Honvéd csapata ezúttal csak epizódszereplő volt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Mindkét csapat hatalmas lendülettel vágott neki a találkozónak, óriási iramban vezették támadásaikat a felek. A vendégek főleg bentről voltak eredményesek, míg a DEAC elsősorban a kinti játékra helyezte a hangsúlyt. Az ötödik percig fej-fej mellett haladtak a felek, amikor ritmust váltottak Filip Patkovicék, s agresszív védekezésüknek köszönhetően tíz pontra növelték előnyüket a negyed végére.

A vendéglátók lehengerlő támadásaikkal tovább növelték a különbséget, és a cserék is sokat tudtak hozzátenni a játékhoz. A találkozó ezen szakaszában szinte azt csinált a támadó oldalon a DEAC, amit csak akart, hol nagyszerű labdajáratások utáni hárompontosokkal, hol kőkemény palánk alatti játékkal operáltak. Némi fejfájást csak az időszakos védekezési hibák, és az utolsó másodpercben bekapott kosár okozhatott Dr. Nagy Ágostonnak. A nagyszünetre ennek ellenére tizenkilenc pontos megnyugtató előnnyel mehettek.

A fordulás után sem sikerült rendeznie a sorait –a Debrecenben még játékosként megfordult- Puskás Artúr vezetőedzőnek, a differencia hamar harminc pont felé nőtt. A Nagy testvérek jól mozgatták a csapatot (mindketten kilenc gólpasszt osztottak ki a meccs végére), Filip Patkovic pedig korlátlan úr volt a gyűrű alatt. A hárompontosok továbbra is ültek, és a labdaszerzéseknek köszönhetően gyors korsarak jellemezték a találkozót. A Honvéd védekezést váltott, s megpróbálta agresszív letámadással csökkenteni a különbséget, ám ezzel csak annyit sikerült elérniük, hogy a hazaiak rendre a büntetővonalra állhattak. A huszonkét kísérletből mindössze négy tévesztett célt, így minden esélyük elszállt a fővárosiaknak a szoros eredményre.

Az utolsó negyed már az addig kevesebbet játszókról szólt, s az érdekes bírói ítéletekkel tarkított mérkőzésen már csak a különbség maradt kérdéses. A századik pontját már a harminckettedik percben megszerezte a DEAC, az „elkövető” az első fordulóhoz hasonlóan Pék Dávid volt. A végére a hazaiak a százhúsz pontot is átlépték, komoly verésben részesítették a két győzelemmel kezdő Honvédot, akik bár időnkét mutattak szép dolgokat támadásban, a győzelemre esélyük sem volt.


DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Budapesti Honvéd SE 121-75 (28-18; 31-22; 34-17; 28-18)

DEAC Kamilla Gyógyfürdő:, Patkovic 25, Kovács 7, Gál 2, Nagy Be.22/18, Nagy Bo. 17/9 cserék: Pék 10/6, Vas 2, Szarka 6/6, Lippai 9, Erdei 17/9 Kiss L. 2, Széll 2,Budapesti Honvéd SE: Stefán 13, Teremy 9, Haris -, Máté 14/3, Szollár - cserék: Pálházy 14/12, Kerpel-Fronius 4, Szalay 5, Sinkovits 4, Szarvas 6, Sebők 6, Fekete -,

Dr. Nagy Ágoston: A héten több olyan edzésünk is volt, amikor azt gondoltam, hogy annál nagyobb ritmusban már nem lehet játszani. Nos, a fiúknak sikerült rátenniük még egy lapáttal, s ez az eredményen is látszik. Tartottam a Honvéd gyors játékától, de saját fegyverükkel sikerült legyőzni őket.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!