Sport

2015.09.01. 15:10

Tökéletes játék kell a debreceni és miskolci fiatal hokisoktól

Debrecen - Ladányi Balázs a hokisok alacsony létszámával magyarázza a debreceni és a miskolci klub „házasságát”.

Debrecen - Ladányi Balázs a hokisok alacsony létszámával magyarázza a debreceni és a miskolci klub „házasságát”.

Négy magyar csapat részvételével a hétvégén elindult a junior EBEL, vagy más néven az EBYSL. A pontvadászatban 14 együttes bizonyíthatja tudását, Magyarországot a Fehérvár, a fővárosi MAC és a Vasas mellett a Debrecen képviseli, amely a Miskolccal együtt indult el Deb–Mis Select néven.

Sebesebb tempó

– Mindkét városban kevés játékos állt a szakmai stábok rendelkezésre, ezért merült fel a közös csapat ötlete. A fúziónak köszönhetően erősebb kerettel tudunk kiállni a mérkőzésekre, a srácok nincsenek annyira leterhelve, és egy–egy ember kidőlése sem okoz számottevő problémát. Emellett a több hokis miatt versenyhelyzet és egészséges rivalizálás alakul ki a klubon belül, aminek köszönhetően motiváltabbá válhatnak a fiúk. A jégkorongozóink legutóbb a szlovák második vonalban szerepelhettek, az ott megszokott tempóhoz képest az osztrák ligában jóval gyorsabb a játék. Konkrét célkitűzés nélkül vágtunk neki a bajnokságnak, de úgy vélem, a maximumot kell nyújtanunk azért, hogy tartani tudjuk a lépést a riválisokkal, a 90 százalék már nem lesz elég. Az alakulat váltott pályaválasztás mellett szerepel majd a ligában, tehát nem csak Debrecenben, hanem Miskolcon is rendeznek összecsapásokat – fogalmazott a Naplónak Ladányi Balázs, a Debreceni Hoki Klub sportigazgatója.

A premier nem sikerült fényesen a gárdának, mivel szombaton az Innsbruck ellen 7–2–es vereségbe futott bele hazai pályán (a magyar találatokon Karda Milán és Szeszák Martin osztozott), majd másnap a Vienna Capitals diadalmaskodott Debrecenben 7–0–ra.

– Az eddigi mester, Alekszandr Kulikov családi okok miatt hazatért Oroszországba, így jelenleg gőzerővel zajlik az edzőkeresés, valószínűleg külföldi szakvezető veszi át az irányítást. A megállapodás értelmében az U18–as együttes vezetőedzőjét a miskolciak választották ki, és a munkáját debreceni tréner segíti, ez az U20–nál fordítva van. A fiatalabb korosztály felkészítéséért a kanadai Jason Morgan felel – vázolta a munkamegosztás részleteit Ladányi.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!