Sport

2015.09.28. 12:31

Máté szerint megérdemelték volna a három pontot Pakson

Debrecen - Rengeteg munkája volt a Loki védelmének a legutóbbi, Paks elleni idegenbeli mérkőzésen.

Debrecen - Rengeteg munkája volt a Loki védelmének a legutóbbi, Paks elleni idegenbeli mérkőzésen.

Erre számított a mérkőzés előtt DVSC-TEVA sokat tapasztalt védője, Máté Péter, aki ezúttal is kivette részét a játék szervezéséből és a támadásból is. Sőt, a 92. percben fejesével akár el is dönthette volna a mérkőzést.

A küzdelem dominált

– A szögletből kapu elé ívelt labda jól jött nekem, még volt időm arra is, hogy megnézzem, hová fejelhetem a labdát. Odabólintottam, de nem ment be, maximum 5-10 centiméterrel suhanhatott el a kapufa mellett – idézte fel a hajrában történteket közvetlenül a mérkőzés után a Loki védője, akit arról is kérdeztük, hogy a sáros és vizes pálya, valamint a függönyszerűen szitáló eső miatt kívülről irreálisnak tűnő játékkörülmények mennyiben befolyásolták a történteket. – Labdarúgók vagyunk, a szabadban játszunk, fel vagyunk készülve az ilyen időjárásra is. Hál’ Istennek a szél nem fújt, azt még annyira sem szeretem, mint az esőt. Gyakran elakadt a labda a gyepen, vagyis a játéktér nem volt alkalmas a folyamatos, illetve a rövidpasszos futballra. Ezt az ellenfél is érezte, ők jobban alkalmazkodtak ehhez, bár nekünk is voltak remek megoldásaink. Ilyen körülmények között a párharcok, valamint a felívelt labdák dominálhattak – vélekedett Máté.

Jobban ment a szünet után

A labdarúgó elmondta, a védelemben sok munkára számítottak, mert a Paks jó csapat, három rendkívül gyors és hatékony csatárral, akik jól alkalmazkodnak az egyes játékhelyzetekhez, rájuk különösen oda kellett figyelni. - Sajnos most csak döntetlent tudtunk elérni, de úgy gondolom, összességében megérdemeltük volna a három pontot. Főleg a második félidei játékunk alapján, amikor kicsit feljebb toltuk a védekezést és megpróbáltunk minél gyorsabban, tehát nem felállt védelem ellen támadni. A cserék is lendületet hoztak a játékba, a végén már négy csatárral rohamoztunk. Mindent megtettünk a sikerért, mondhatom, hogy a csapat a száz százalékot kiadta magából. Ám a szerencse nem mindig volt mellettünk, úgyhogy egy ponttal indulhatunk haza – nyilatkozta a belső védő a Naplónak.

Apropó szerencse! Ennek lehettek híján a Paks gyors góljánál a 9. percben a Loki játékosai. - A kapott gólnál többen hibáztunk, persze az egy szerencsétlen helyzet volt. Kétszer sem tudtunk menteni: először a becsúszva igyekeztük szerelni Barthát, utána pedig a gólvonalról sem tudtuk kirúgni a labdát.

HBN-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!