Sport

2015.09.26. 11:00

Japán Nagydíj - Rosberg nyerte az időmérőt

Budapest/Szuzuka, 2015. szeptember 26., szombat (MTI) - Az összetett pontversenyben második helyen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő kezdheti az élről a vasárnapi futamot.

Budapest/Szuzuka, 2015. szeptember 26., szombat (MTI) - Az összetett pontversenyben második helyen álló Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Japán Nagydíj szombati időmérő edzését, így ő kezdheti az élről a vasárnapi futamot.

A 30 éves versenyző mögött csapattársa, a világbajnoki címvédő és az összetettben az élen álló brit Lewis Hamilton végzett a második helyen, míg a harmadik rajtkockát Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája szerezte meg. Rosbergnek ez pályafutása 17., s idei második pole pozíciója.

A versenyzők az utolsó mért körüket már nem tudták megtenni, az orosz Danyiil Kvjat (Red Bull) látványos balesete miatt ugyanis az időmérőt 36 másodperccel a leintés előtt piros zászlóval félbeszakították, és már nem indították újra.

Kvjat nagy sebességnél csúszott meg, a gumifalba csapódott, autója pedig fel is borult, de a pilóta sérülés nélkül megúszta az esetet. Viszont az orosz pilóta versenyautója annyira összetört, hogy szinte újat kell építeni, így Kvjat a boxutcából rajtol majd vasárnap.

A versenybíróság utólag megbüntette Max Verstappent, a Toro Rosso holland versenyzőjét, mert az időmérő első szakaszában, amikor műszaki hiba miatt megállt az autója, nem hagyta el a pályát, ezzel pedig veszélyeztette a többi pilótát. Verstappen így a 14. helyett a 17. helyről startol.

Az 53 körös Japán Nagydíj magyar idő szerint vasárnap reggel 7 órakor kezdődik.

A módosított rajtsorrend:

1. sor:

Nico Rosberg (német, Mercedes)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

2. sor:

Valtteri Bottas (finn, Williams)

Sebastian Vettel (német, Ferrari)

3. sor:

Felipe Massa (brazil, Williams)

Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

4. sor:

Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

Romain Grosjean (francia, Lotus)

5. sor:

Sergio Perez (mexikói, Force India)

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso)

6. sor:

Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus)

Fernando Alonso (spanyol, McLaren)

7. sor:

Nico Hülkenberg (német, Force India)

Jenson Button (brit, McLaren)

8. sor

Marcus Ericsson (svéd, Sauber)

Felipe Nasr (brazil, Sauber)

9. sor:

Max Verstappen (holland, Toro Rosso)

Will Stevens (brit, Manor Marussia)

10. sor:

Alexander Rossi (amerikai, Manor Marussia)

Danyiil Kvjat (orosz, Red Bull)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!