Sport

2015.09.28. 10:54

Bernáth Ricsi megvédte országos bokszbajnoki címét

Eger - Vasárnap zajlottak a serdülő országos bajnokság döntői. A DVSC két bokszolója is érdekelt volt a finálékban, közülük Bernáth Richárd - csakúgy, mint egy évvel ezelőtt - aranyérmet szerzett, s magasan a mezőny fölött teljesített a tornán.

Eger - Vasárnap zajlottak a serdülő országos bajnokság döntői. A DVSC két bokszolója is érdekelt volt a finálékban, közülük Bernáth Richárd - csakúgy, mint egy évvel ezelőtt - aranyérmet szerzett, s magasan a mezőny fölött teljesített a tornán. Lakatos Csaba újoncként, pár hónapos edzés után ezüstéremig jutott.

Külön öröm, hogy mindkét döntősünket meghívták a magyar válogatottba. Erről hivatalos értesítés még nem érkezett, de ami késik nem múlik! A DVSC egyébként a serdülő bajnokság legeredményesebb klubja lett, ami szintén igen szép eredmény. Salánki László edző 9 emberéből 5 érmet szerzett, (1 arany, 1 ezüst, 3 bronz), míg Hutai László 1 bunyóssal érkezett, ő bronzig verekedte magát.

- dvscboxing.hu -


Vasárnap, döntők

2015. szeptember 27.

41,5 kg: Bernáth Richárd (DVSC) - Rafael Andor (Varkocs) 3-0

Salánki László: Ricsi sikere egyértelmű volt. Már az elején látszott, hogy az ellenfele nem fogja megnehezíteni a dolgát, de azért óvatosak voltunk. A másik srácnak is voltak értékelhető találatai, de már az első menetben menekült Ricsi elől. A másodikban próbáltuk megfogni a srácot, ami össze is jött, rászámoltak. Továbbra is nagyon fontos, hogy Ricsi gyakoroljon, hiszen közeleg az Európa-bajnokság, kellenek a menetek, a meccsek. Ez nem az ellenfél lebecsülése, de az a helyzet, hogy a serdülő országos döntő Ricsinek remek gyakorlási lehetőséget biztosított.

+76 kg: Lakatos Csaba (DVSC) - Suki József (UTE) pontozásos vereség

Salánki László: Nagy ütőerejű ellenféllel bokszolt Csabi, aki korábban a csepeli Bornemissza-bajnokot is simán megverte, tehát komoly erőt képviselt. Csabi úgy kezdett, ahogyan terveztük, mindent megtett, amit kértem tőle. Nagyon szoros volt minden menet, ráadásul a nap mérkőzésének nevezték többen is, olyan élvezetes csata alakult ki. A végeredmény számomra kissé véleményes volt, végül pontozással nyert Csabi ellenfele. Ami viszont az ezüstérem mellett nagy hozománya ennek a bajnokságnak számunkra, hogy Bernáth Ricsi mellett Lakatos Csabának is ígértek egy válogatott behívót, amit az elmúlt napokban mutatott remek teljesítményének köszönhet. Amennyiben az edzéseken még jobban odateszi magát, szép jövő előtt állhat, hiszen a nagy súlyához képest (és még csak 14 éves) elég könnyedén mozog, s van benne lehetőség. Bízom benne, hogy ez az eredmény motiválja őt, s akkor bajnok lehet belőle.

Salánki Laci a DVSC komplett csapatával kapcsolatban még megjegyezte, hogy mindenkivel nagyon elégedett, szépen teljesítettek a fiúk, holott java részben 2-3-4 meccses embereket hozott a bajnokságra. Azt is megemlítette, hogy a korábbi pofonpartik sokat dobtak versenyzőin, ami itt meg is látszott a bunyójukon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!