Sport

2015.09.21. 10:32

A bajnoki cím a cél a DEAC-nál

Debrecen - Finisébe érkezett a DEAC férfi kosárlabda-csapatának felkészülése a 2015-16-os bajnokságra. A vezetőedzővel beszélgettünk.

Debrecen - Finisébe érkezett a DEAC férfi kosárlabda-csapatának felkészülése a 2015-16-os bajnokságra. A vezetőedzővel beszélgettünk.

A kevesebb, mint három hét múlva kezdődő pontvadászat előtt Dr. Nagy Ágoston vezetőedző nyilatkozott az elvárásokról, az új érkezőkről, a felkészülésről és nem utolsó sorban a várható ellenfelekről.

Már hét hete együtt készül a csapat a bajnokságra. Hogyan értékelné az eddigi felkészülést?

Nagy Ágoston: Idén sikerült minőségi ellenfelekkel edzőmérkőzéseket vívnunk, és az elvégzett munkával is jóval előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor, reméljük ez az eredményeken is meglátszik majd. A csapat magja egyben maradt, nagyon motivált a társaság, mindenki érzi, hogy idén még inkább a figyelem középpontjában leszünk. Azon dolgozunk, hogy tavalyhoz képest egy helyet javítsunk, ami persze nagyon nehéz feladat lesz.

Mennyiben alakult át a keret a tavalyihoz képest?

Nagy Ágoston: A Hepp-kupa győztes, bajnoki ezüstérmes gárda magja egyben maradt, de lesznek új arcok is a csapatban. Az akadémiánknak köszönhetően- sok csapattal ellentétben- mi alulról is tudunk építkezni, idén a 97-es születésű utánpótlás-válogatott Opre Roland kap bizonyítási lehetőséget. Nagy visszatérőnk Gál Balázs, aki hosszú rehabilitáció után újra rendelkezésünkre áll, de lesznek játékosok, akik kevesebb lehetőség után, idén előre tudnak majd lépni, gondolok itt elsősorban Szarka Dávidra és Lippai Szabolcsra, akik a felkészülési mérkőzéseken már bizonyították rátermettségüket. A tavaly még az NB 2-es csapatban brillírozó Szél Gábor idén már az első csapat keretét erősíti.

A legnagyobb igazolásunk Filip Patkovic lehet, aki fiatal kora ellenére már három évet kosárlabdázott Spanyolországban, játszott az Adria-ligában, s tagja a montenegrói felnőtt válogatott bő keretének is. Boldizsár Ferenc visszavonulásával, Andrássy Géza távozásával és Kaluha Csaba sajnálatos sérülésével távozóink, ill. hiányzóink is vannak, de bízom benne, hogy az idei játékoskeret még ütőképesebb lesz.

Milyen eredményeket vár a következő szezonban?

Nagy Ágoston: Az első csapatunkról már említettem, hogy mindenképp szeretnénk előrelépni a tavalyihoz képest, ezzel egy időben pedig az NB2-es gárdával is a bajnokság megnyerése a cél. Jó lenne egyszerre két feljutást ünnepelni. Szeretnénk kijutni az Egyetemi Európa Bajnokságra, ami tavaly sajnos nem sikerült (bár az azt megelőző két idényben igen). A kupában tavaly arany-, két éve ezüstérmet szereztünk, idén is a döntő a cél.

Kik lehetnek ön szerint a legnagyobb ellenfeleik az alapszakaszban, ill. a rájátszásban?

Nagy Ágoston: A Hódmezővásárhelyt nem lehet leírni, hiszen ők nyerték meg az alapszakaszt az előző szezonban, de a Salgótarján is komoly játékerőt képvisel már évek óta. Úgy gondolom, ők lehetnek a legnagyobb ellenfeleink keleten. Nyugatról az Oroszlány, Veszprém, Vasas, Bonyhád négyesre számítok a felsőházban, de korai még erről beszélni.

A teljes interjút a csapat honlapján (www.deackosar.hu) olvashatják, ahol megtudhatják, mit gondol Dr. Nagy Ágoston többek között az elbukott döntőről, a csapat játékstílusáról és a Nemzetközi Egyetemi Ligáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!