Sport

2015.08.06. 13:55

Újra hőlégballonok lepik el a debreceni eget

Debrecen - Ismét a fellegekig szállnak a „nagy lufik” a sport fellegvárában.

Debrecen - Ismét a fellegekig szállnak a „nagy lufik” a sport fellegvárában.

Debrecenben rendezik meg augusztus 11–18. között a 19. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot, melynek részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön.

Dr. Barcsa Lajos, a cívisváros alpolgármestere elmondta, ismét egy olyan nem mindennapi eseményt rendezhetnek meg Debrecenben, a sport fellegvárában, melyből a város csak profitálhat. – Igaz, kiadással is jár az Eb, hiszen 10 millió forinttal támogatjuk a versenyt, ugyanakkor ennél jóval nagyobb bevétellel számolunk. Egyrészt látványossággal szolgálunk a lakóknak, turistáknak, másrészt komoly városmarketing értékkel bír – fogalmazott Barcsa.

Végh Sándor, a szervezőbizottság ügyvezetője kiemelte, nem kevés munka van abban, hogy a 2005-ös kontinensviadal és a 2010-es vb után újra egy Eb házigazdája lehet a hajdúsági megyeszékhely.

– Rekordnevezés érkezett, 23 nemzet 100 versenyzője, köztük 4 magyar jelezte részvételi szándékát. Újdonsággal is készülünk: hogy az indulók megszokhassák a körülményeket, szabadon választható előversenyt is tartunk, ami már 8-án este megkezdődik.

A le- és felszállás helyszíne lesz a Tócóvölgy, a debreceni és a hajdúszoboszlói repülőtér – tudtuk meg Véghtől, aki idén nem száll harcba az Eb-címért.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!