Sport

2015.08.23. 20:01

Pallás Szimonetta ezüstérmes lett a keszthelyi Eb-n

Debrecen - Pallás Szimonetta második lett, Nagy Angéla pedig – a későbbi aranyérmestől csak megosztott pontozással kikapva – ötödikként végzett.

Debrecen - Pallás Szimonetta második lett, Nagy Angéla pedig – a későbbi aranyérmestől csak megosztott pontozással kikapva – ötödikként végzett.

A Női Ifjúsági és Junior Ökölvívó Európa-bajnokságon a DVSC bokszklub két sportolója ért el remek eredményt. A Keszthelyen augusztus 16-22. között megrendezett kontinenstalálkozó minden idők legsikeresebb szereplését hozta a magyar válogatott számára (1 arany, 3-3 ezüst és bronz). A csapat edzői stábját erősítette a hajdúhadházi Salánki László is.

A juniorok között Nagy Angéla 52 kilóban lépett a kötelek közé. Az első körben a német Maurmannal szemben meggyőző bunyót mutatott be a hadházi lány, aki a kezdeti lámpalázát levetkőzve komolyan megcsapkodta vetélytársát. Végül egyhangú pontozással győzött. Angéla ezután a súlycsoport favoritjával, az orosz Rodionovával került össze az elődöntőbe jutásért zajló derbin. A közönséget is magával ragadó, változatos, harcias meccset vívott egymással a két bokszoló. Végül a pontozók orosz győzelmet hirdettek – a szlovák sporttárs ide, az azeri és a román oda adta a meccset.

Az orosz lány később Európa-bajnok lett, míg a másik ágról olyan nyakába is érmet akasztottak, akit Nagy idén már vert meg.

Még előrébb jutott a debreceni Pallás Szimonetta, aki az ifjúságiak 81 kilós mezőnyében szerepelt. Ide kevesebben neveztek, ezért az elődöntővel kezdtek. Az első mérkőzését a török Demircioglu ellen technikai KO-val nyerte meg Pallás, aki a harmadik menetig ostromolta ellenfelét – sikeresen, hiszen ekkor a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalúvá váló csatát. Az Eb-re egyébként lábsérüléssel érkező, de nagyon jó erőben lévő DVSC-s lány a döntőben ugyancsak egy orosszal nézhetett farkasszemet (egyébként Oroszország tarolt Keszthelyen, szinte minden súlycsoportot uralt mindkét korosztályban).

Pallás Szimonetta és Anna Anfiogenova fináléját egyhangú pontozással utóbbi nyerte meg. A magyar lány igyekezett megtenni amit a tréner kért tőle, de – utólag elmondta – érezte még sérülését, s azt, hogy a felkészülésben a közelmúltbéli arcüreggyulladása hátráltatta valamelyest.

Pallás Szimonetta: - Nem keseredtem el, teljesen egyetértek a bírói döntéssel. Kemény döntő volt, s nem volt elég a kondim. Ha nincs semmi hátráltató tényező a felkészülésemben talán lehetett volna fényesebb is az érem, de ennek is nagyon örülök. Ellenfelem rutinosabb volt nálam, ráadásul mozgékonyabb, hiszen nemrég a 75 kilóból jött fel 81-be. Jövőre még előrébb szeretnék jutni, addig meg jöhet a sok munka.

Nagy Angéla: - Éreztem, hogy a harmadik menet dönthet az orosz ellen. Előtte egyet én, egyet ő hozott. Annyira nem éreztem őt erősnek, de jó bunyós, ez tény. Annak viszont örülök, hogy fejlődtem az ütések gyorsításában, valamint a hármas kombinációim is egyre jobban ülnek. A védekezésemen azonban még javítani kell.

Salánki László: - A válogatottnál töltött több hét jó munkával telt el, mindegyik edzővel megvolt az összhang. A lányok kimondottan jól szerepeltek. Megszületett Magyarország első aranyérme a korosztályos Eb-k történelmében, emellett több érem, nyert meccses ötödik helyünk lett. Angi sokat fejlődött, és ha a másik ágra kerül döntőt vívhatott volna. Szimonetta a döntőben eleinte jól kivitelezte a megbeszélt leforgásos balcsapottakat, de aztán a hátsó ütéseket már kevésbé tudta hozzá tenni.

A klubnál Salánki László Nagy Angéla trénere, míg Pallás Szimonettát Hutai László és Zöld Ferenc edzi.

 

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!