Sport

2015.08.11. 13:15

Jótékonyságból feszülnek egymásnak a Rinocéroszok és a Gladiátorok

Hajdúszoboszló - <em>II. Nagy emberek a kisemberekért</em> címmel jótékonysági amerikai foci gálamérkőzést rendez a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület. Az eseményen a Rinocéroszok a Debrecen Gladiators csapatával küzdenek meg.

Hajdúszoboszló - II. Nagy emberek a kisemberekért címmel jótékonysági amerikai foci gálamérkőzést rendez a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület. Az eseményen a Rinocéroszok a Debrecen Gladiators csapatával küzdenek meg.

2014 februárjában civilek szervező munkájával megalakult a Hajdúszoboszló Rhinoceros Amerikai Football Sportegyesület, amely elsősorban a gyerekek sportolási lehetőségeinek bővítését és az amerikai futball megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul.

Az egyesület célja, hogy minél több emberhez eljusson munkájuk eddigi eredménye, ezért a Panaszláda Facebook-csoport tagjaival együtt augusztus 30-án, vasárnap 14.00 órától jótékonysági gálamérkőzést rendeznek, ahol a Debrecen Gladiators és a Hajdúszoboszló Rhinoceros csapatai mérik össze erejüket.

A meccs felvezetéseként bemutatót tartanak a helyi Ten-Shin Karate Sportegyesület képviselői, a Díva Hastánccsoport. Bemutatkozik a helyi REDA zenekar és a RetRock nevű formáció. Fellépési lehetőséget kap a Bárdos Lajos Általános Iskola musical csoportja, a városunkban nagy népszerűségnek örvendő Bigyóka bohóc. A gyerekek szórakoztatásaként lesz pónilovaglás és ugrálóvár.

A gálamérkőzés 17 órakor kezdődik, amelynek nagyszünetében – követve a tengerentúli hagyományokat – half time show lesz látható, melyen fellép a Bee Acoustic.

Arról pedig, hogy az amerikai foci az avatatlan füleknek is érthető legyen, ebben az évben is szakkommentátor fog gondoskodni helyszíni közvetítéssel.

Az esemény fővédnöki tisztét Czeglédi Gyula, a Fürdőszövetség ügyvezető elnöke, a Hungarospa vezérigazgatója tölti be.

A rendezvény helyszíne a Bocskai Sportpálya (Hajdúszoboszló, Sport u. 5.). A belépés díjtalan.

A szervezők remélik, hogy az érdeklődők támogatói jegyek vásárlásával segítik az egyesület célkitűzéseit, amelyeket 500.-, 1000.-, 5000.-, és 10 000 forintért vehetnek meg a helyszínen. A jótékonysági gála teljes bevételét a helyi Bárdos Lajos Általános Iskola alapítványának adják át.

A rendezvényre és az iskola támogatására a szervezők szívesen várják szponzorok, támogatók jelentkezését.

- Kiss László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!