Sport

2015.08.05. 17:28

Hátrányból fordítana a Loki

Debrecen - Bódi Ádám úgy véli, jobban be kell osztani erejüket és nem szabad területet hagyni a Rosenborgnak.

Debrecen - Bódi Ádám úgy véli, jobban be kell osztani erejüket és nem szabad területet hagyni a Rosenborgnak.

– Sportemberek vagyunk, csak úgy indulhatunk neki egy mérkőzésnek, hogy nyerni akarunk. Hisszük, hogy meglehet a továbbjutás, nem lehetetlen küldetés, pláne, hogy a végén még gólt tudtam szerezni, ami most sokat érhet – adta meg az alaphangot Bódi Ádám, a DVSC-TEVA középpályása a debreceniek csütörtök esti Rosenborg elleni EL-visszavágója előtt.

A Loki múlt héten játszotta le a Nagyerdei Stadionban a norvégokkal szemben az Európa Liga 3. selejtezőkörének első találkozóját: mint ismert, jól kezdte az összecsapást Kondás Elemér alakulata, Balogh Norbert találatával 1–0-ra vezettek félidőben a piros-fehérek. Fordulás után aztán átvette az irányítást a Rosenborg, mely a 87. percben 3–1-re ment. A hajrában azonban Bódi is betalált, életben tartva ezzel a DVSC továbbjutási esélyeit.

A cívisvárosi együttes szerdán reggel elutazott Trondheimbe, a csapat gépe háromórás út után landolt, majd busszal a szálláshelyükre, a Scandic Lerekendal hotelbe mentek. Este a meccs helyszínén edzenek Varga Józsefék, akik csütörtökön 19 órától vívják meg a visszavágót (élőben az M4 sporton és a HAON-on) – az első ütközetet 3–2-re nyerték a norvégok.

Élni a lehetőségekkel

– A lehető legnagyobb százalékban kell majd kihasználnunk a lehetőségeinket, emellett pedig sziklaszilárd védekezés szükségeltetik, nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, mint otthon. Meggyőződésem, ha nem ajándékozunk ziccereket az ellenfélnek, nyerhettünk volna. Persze jól tudjuk, nem lesz könnyű elérni a célunkat, ők hazai pályán, kényszer nélkül játszhatnak, rajtunk ugyanakkor nagy a nyomás – vélekedett a hajdúságiak labdarúgója.

[poll id="979"]

Az első derbin tehát akadtak olyan malőrök a DVSC-nél, melyeket a jól kontrázó rivális nem hagyott megtorlás nélkül. – Olyan elánnal vetettük bele magunkat a találkozóba, melyet nem lehet végig bírni, de ebből is tanultunk, jobban be kell osztanunk az erőnket. Szünetben felhívta rá a figyelmünket a szakmai stáb, hogy ne kísérjük el olyan sokan a támadásokat, mert ezzel nagy teret engedünk át a norvégoknak. Visszanéztük a meccset, és láttuk, ezt nem mindig tartottuk be, aminek meg is lett a böjtje – vagyis erre is okvetlenül ügyelni kell – jegyezte meg a jobb oldali középpályás.

Múlt csütörtökön a 90. percben csökkentette egygólosra a hátrányt Bódi, aki szerint attól, hogy betalált, nem fogják fokozottabban őrizni, mert a Rosenborg nyilván csapatszinten akarja majd megállítani a Lokit.

Meg kell oldani

Sérülés miatt nem tarthatott a Lokival a csapatkapitány, Szakály Péter, akinek még a Honvéd ellen szakadt be a combhajlítója, illetve mivel Dusan Brkovics begyűjtötte harmadik sárga lapját, így ő is itthon maradt. – Másabb az, ha a CSK is a pályán van, hiszen ő az edző jobb keze, valamint a többi játékos számára is ad egyfajta stabilitást. Mindenképp hiányozni fog Szakály, de most ez van, nélküle is meg kell oldanunk a helyzetet – fogalmazott Bódi.

HBN


Az utazó keret

Verpecz István, Bozidar Radosevic; Aleksandar Jovanovic, Máté Péter, Mészáros Norbert, Igor Morozov, Szilvási Péter, Korhut Mihály, Ferenczi János, Bódi Ádám, Varga József, Zsidai László, René Mihelic, Tisza Tibor, Balogh Norbert, Ibrahima Sidibe, Geoffrey Castillion, Szécsi Márk


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!