Sport

2015.08.14. 11:54

DKSI: helytálltak a Tour de Hongrie-n

Debrecen - A debreceniek közül Ábrók Norbert végzett a legelőkelőbb helyen.

Debrecen - A debreceniek közül Ábrók Norbert végzett a legelőkelőbb helyen.

A DKSI kerékpáros csapata hazánk legnevesebb versenyén, a 90 éve indult és az idén ismét felélesztett Tour de Hongrie-n vett részt, ahol 11 külföldi és 5 magyar csapat indulhatott, köztük a debreceni alakulat is, ami jól mutatja a klub országos elismertségét. A megtisztelő lehetőséget igyekeztek meghálálni a hajdúságiak, Ábrók Norbert csapatkapitány vezérletével Pályi Csaba, Nagy Gyula, Fegyveres Máté, Kádár Csaba és a Tipográfiából érkezett kölcsönversenyző, Ferencz Soma képességük legjavát adták a hatnapos versenyen.

Ábrók remekelt

Már a prológon a 3. legjobb magyarként szerepelt Ábrók, aki minden szakaszon abszolút top 20-ban, kétszer a legjobb tízben érkezett. „Ábri” a magyar versenyzők között a legjobb háromban volt szinte minden nap, a Balatonföldvár-Kecskemét közötti 200 kilométeres szakaszon pedig a legjobb magyarként ért célba! A csapatmunkából természetesen mindenki alaposan kivette a részét, annak ellenére, hogy a fiúk többségének ez volt az első Tour de Hongrie részvétele.

A verseny 700km-es össztávja, a magas tempó és a kemény ellenfelek alaposan feladták a leckét, a Szombathely, Keszthely, Balatonföldvár, Kecskemét, Abony, Karcag, Kékestető, Gyöngyös, Budapest rajt-cél állomásokkal megrendezett viadalon. A DKSI-sek elsődleges célja az volt a csapatversenyben, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek. De számítani lehetett a jó formában levő Pályi Csaba egyéni akciójára is, melyre végül az utolsó, Gyöngyös-Budapest szakaszon került sor. Pályi másodmagával felért az elől haladó szökevényre, és igen sokat dolgozott azért, hogy a háromfős csoport „hazaérhessen”. A DKSI kerekese igazi bevállalós versenyzést mutatott be, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, viszont a nap akcióját végül a szlovén Tratnik tudta továbbvinni, sajnos Pályinak nem sikerült a bravúr. Ellenben a hátulról nagy erőkkel érkező mezőnyben Ábrók Norbert remekül helyezkedve, a szakasz 9. helyezését szerezte meg.

A 11. helyen

Összességében elmondható, hogy a várakozásokat beváltották a debreceniek, akik főállású munka, illetve iskola mellett készültek fel a versenyre; összetettben végül a csapatverseny 11. helyét szerezte meg a DKSI, az egyéniben Ábrók a 18., Pályi a 28., Fegyveres a 46., Nagy Gyula a 60., Kádár pedig a 71. helyen végzett. Helytálltak nem csak a versenyzők, de az őket kísérő stáb is, a csapatvezető, Nagy II. Zoltán, valamint Korhán László, Molnár Zoltán, Bencze Norbert és Kovács Bendegúz, akik minden eddiginél jobb hátteret biztosítottak versenyzőiknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!