Sport

2015.07.17. 17:12

Kiderül, mennyire hálás feladat egy újonccal kezdeni a szezont

Debrecen - A debreceniek által jól ismert Zoran Szpisljak által vezetett Békéscsaba lesz az első ellenfél.

Debrecen - A debreceniek által jól ismert Zoran Szpisljak által vezetett Békéscsaba lesz az első ellenfél.

Újabb megmérettetés előtt áll a csütörtökön még az Európa Ligában, a Riga otthonában bizonyító DVSC-TEVA együttese: a Loki vasárnap 18 órától az újonc Békéscsaba vendége lesz az OTP Bank Liga 2015/16-os szezonjának első fordulójában.

Annak ellenére, hogy a csabaiak most jutottak fel az élvonalba, van tapasztalata egymásról a két csapatnak, méghozzá elég friss. Nem is olyan régen, július 5-én edzőmeccset játszottak a felek Pallagon. Akkor a cívisvárosiak magabiztos, ötgólos sikert arattak: a piros-fehérek egyik új nyári „szerzeménye”, az MTK-tól érkező Horváth Zsolt duplájával 2–0-ra vezettek a hazaiak félidőben, a szünet után pedig Tisza Tibor is berámolt két gólt, illetve Sós Bence szintén betalált, ezzel lett 5–0 a vége.

Ők az esélyesek

Vajon hálás feladat-e egy most felkerült gárdával kezdeni a sorozatot? – Nehéz erre válaszolni, jól is elsülhet és kevésbé jól is. Az biztos, hogy a DVSC az esélyese a találkozónak, a Csaba most került fel az élvonalba, mi pedig évek óta ott vagyunk a magyar futball élcsapatai között. Ha a saját játékunkat és szintünket hozni tudjuk a Szpisljak-gárda ellen is, akkor bebizonyíthatjuk, hogy minőségben és fizikálisan is jobbak vagyunk náluk, ezt azonban érvényre is kell juttatnunk Békéscsabán – fogalmazott Tisza, akinek úgy tűnik, jól megy a góllövés a viharsarkiak ellen.


[poll id="962"]


Jó ismerősök

A Békéscsaba a Vasas mögött a második helyet szerezte meg a Merkantil Bank NB II. 2014/15-ös idényében, az új bajnokságban már mindkét gárda az élvonalban mutathatja meg, mire is képes.

Némi pikantériát kölcsönöz az összecsapásnak, hogy a Csaba vezetőedzője, Zoran Szpisljak és egyik trénere, Bücs Zsolt is dolgozott korábban a DVSC kötelékében.

Csak elővételben

A Loki hivatalos oldalán arról tájékoztat, hogy a debreceni szurkolók a vendégszektorba szóló belépőket kizárólag elővételben, az Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési oldalán vásárolhatják meg. Békéscsabán nem kötelező a szurkolói kártya, ugyanakkor online felületen csak kártyával rendelkezők tudnak jegyet vásárolni. A rendőrség úgy döntött, hogy vasárnap, a mérkőzés napján már nem lehetnek nyitva a pénztárak, ez az oka annak, hogy a Loki szurkolói csak az interneten keresztül vásárolhatnak belépőt, emiatt kártya is kell.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!