Sport

2015.07.14. 18:58

Halek Universiadét nyert a magyarokkal!

Debrecen - A férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a Kvangdzsuban rendezett Universiade zárónapján.

Debrecen - A férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a Kvangdzsuban rendezett Universiade zárónapján.

Megvédte címét Vincze Balázs együttese, akárcsak két éve Kazanyban, úgy ezúttal Kvangdzsuban is a magyarok bizonyultak a legjobbnak. Mindez azt jelenti, hogy a DVSE csapatának alapembere, Halek Márton második aranyát nyerte a nemzeti együttes tagjaként.

Magyarország a 7–7-es rendes játékidőt követően végül büntetőkkel múlta felül Olaszországot.

Keretbe foglalva

Azzal az olasz gárdával találkoztak a mieink a döntőben, mely ellen a nyitómeccset is játszották. Jól indult a torna a honiak számára, ugyanis 10–8-ra verték Olaszországot, azonban sejthető volt, a fináléban jóval nehezebb dolga lesz Bátori Bencééknek. Így is lett: sokkal jobban kapták el a fonalat az olaszok, akik már 4–0-ra is vezettek, mikor Kovács Gábornak hála megszületett végre az első magyar gól, nagyszünetben 4–1-et mutatott az eredményjelző.

A folytatás már szebben alakult, kapaszkodtak a Vincze-tanítványok, akik az utolsó negyedre ki is egyenlítettek, 5–5. Nem jutottak dűlőre a hajrában sem a felek, két-két gól esett mindkét oldalon, a 7–7-es eredmény pedig azt jelentette, hogy büntetők döntenek az arany sorsáról.

Roppant izgalmasan alakult a párbaj, az első kettő mindkét oldalon bement, Halek lőtt másodjára a magyarok közül. Ezután Mirarchi és Sedlmayer is kihagyta, majd újra következett az adok-kapok. Haleknek hála a 13. magyar gól is beakadt, ám Mirarchi újra hibázott, jött ismét Sedlmayer, az ő keze ezúttal már nem remegett meg, 14–13-ra nyert Magyarország!

A vízilabdás döntővel véget ért a dél-koreai Universiade, melyet a magyar küldöttség két arany- és három bronzéremmel zárt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!