Sport

2015.07.14. 15:06

Büntetőkkel bukta el a döntőt a debreceni gerincű orvosválogatott

Debrecen - Ezüstéremmel tért haza Los Angeles-ből a magyar orvosválogatott.

Debrecen - Ezüstéremmel tért haza Los Angeles-ből a magyar orvosválogatott.

Az évente megrendezendő Los Angeles-i Orvos Labdarúgó Világbajnokságon többek között négy debreceni doktor – egy sales manager, egy sürgősségi orvos, egy konzerváló fogász, valamint egy traumatológus és ortopéd orvos – képviselte hazánkat.

- A magyar együttes az 1991-es alapítás óta lassanként kicserélődött. Mára ez már nem csak egy csapat, hanem egy baráti társaság is. A néhány idősebb, de annál fontosabb tag mellett évről évre újabb és újabb fiatal kollégák kerülnek a csapatba, akik a mindennapi munka mellett próbálnak időt szakítani a rendszeres testmozgásra. Legtöbben hivatalos bajnokságban játszva készülnek az évközi edzőmeccsekre és a nyári világbajnokságra. Az esztendő elején összeállított éves programnak megfelelően az együttes tagjai rendszeresen az ország minden szegletéből érkezve gyűlnek össze a felkészüléseket szolgáló megmérettetésekre – tudtuk meg Dr. Mikó Zoltántól, a csapat egyik tagjától.

Komoly riválisok

Szükség is van ezekre az edzőmeccsekre, hiszen a magyar csapatnak olyan ellenfelekkel kellett megküzdenie, mint az angol, spanyol és német gárda. Afrika kivételével valamennyi kontinens részt vett a bajnokságon, a tavalyi 16-hoz képest idén 18 csapat versengett a győzelemért. A csapatok először négyes, ebben az évben hármas csoportokban mérkőztek egymással a továbbjutásért a kétszer negyven percig tartó találkozókon.



A 2013-as bajnok német és az előző évi aranyérmes brazil válogatott messze kimagaslik a mezőnyből, de nem leírandó a három éve zsinórban döntőt játszó cseh válogatott sem, akivel az idei évben a magyar csapat találta magát szemben a döntőben. - Mindkét csapat teljes erőből küzdött és inkább mi, magyarok játszottunk fölényben, mégis egy megpattanó szabadrúgásból a cseh csapat szerzett vezetést. A folyamatos magyar támadásoknak meg lett az eredménye, egy büntető és egy ebből származó egyenlítő gól. A normál játékidő nem hozott döntést, ezért következett a büntetőpárbaj, amit a jobban koncentráló cseh csapat nyert meg 4-2 arányban. A magyar orvos válogatott ezúttal is szép reményekkel várta a vb-t, hiszen az elmúlt huszonkét éveben nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel tért haza a viadalokról – zárta le a beszélgetést Dr. Mikó Zoltán, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának szakorvos jelöltje.

HBN-Budai Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!