Sport

2015.07.13. 13:53

A későbbi bronzérmes búcsúztatta Mihály Katát az Universiadén

Debrecen - A Debreceni Vívóklub párbajtőrözője egyéniben a középmezőnyben zárt az egyetemisták bajnokságán.

Debrecen - A Debreceni Vívóklub párbajtőrözője egyéniben a középmezőnyben zárt az egyetemisták bajnokságán.Véget ért a vívók számára kvangdzsui Universiade, ahol a Debreceni Vívóklubot képviselő Mihály Kata is pástra állt. A debreceni versenyzőnek már nem volt ismeretlen az egyetemi bajnokság, hiszen hét éve már a kazanyi erőpróbán is részt vett. Kata ebben az évben a női egyéni párbajtőrözők versenyében a tizenhatba jutásért vívott mérkőzésen esett ki, végül harmincadikként zárt. A női párbajtőr csapat tagjaként tizedikként, míg a női tőrcsapat tagjaként kilencedikként végzett Dél-Koreában.

– Az Universiade szervezésével és a körülményekkel elégedett voltam. Egyedül azt nehezményezem kicsit, hogy sajnos a verseny programja miatt korán kellett kelnem. A körben 3/3-at vívtam, sok múlott ezen, és bár továbbjutottam, nehéz ágon folytattam a menetelésemet. A legjobb harminckettőbe kerülésért az orosz származású Alena Komarovával kerültem össze, őt 15:14 arányban múltam felül. Később a tizenhatba kerülésért a szintén orosz Iuliia Licsaginával vívtam. Végig kiélezett volt a verseny, ám a később bronzérmet nyerő Licsagina jobbnak bizonyult nálam, 10:15 arányban kaptam ki. Visszatekintve sajnálom, hogy a stressz miatt elrontottam a kört, és szerintem Licsaginát is meg lehetett volna verni, de jobb lett volna, ha később kerülünk össze. Az elért eredményemmel nem vagyok maximálisan elégedett, tapasztalatgyűjtésnek viszont tökéletes volt a verseny – értékelte egyéni teljesítményét Mihály Kata, majd a csapatversenyekről beszélt. – A női párbajtőr csapat tagjai rajtam kívül Bossányi-Jung Alexandra és Kolczonay Anna honvédos vívók voltak. A lengyel csapattal kerültünk össze, 45:34 arányban kaptunk ki, végül tizedikek lettünk.

- Vona Lilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!