Sport

2015.07.31. 14:52

A jövő klasszisai a debreceni salakon

Debrecen - Kilenc ország 16 versenyzője küzd a döntőért.

Debrecen - Kilenc ország 16 versenyzője küzd a döntőért.

A szombaton 16 órától Debrecenben megrendezendő salakmotoros junior Európa-bajnoki elődöntőben óriási a tét, hiszen a legjobb öt versenyző kvalifikálja magát az augusztus 29-i fináléba, ami a dániai Silkeborgban lesz.

A startlistát böngészve egyértelmű, a magyar vaspapucsosoknak, Benkő Rolandnak és Tabaka Róbertnek nem lesz könnyű dolguk még akkor sem, ha tudásuk legjavát nyújtják. A mezőnyből kiemelkednek a lengyelek, Bartosz Smektala, Maksym Drabik, Alex Zgardzinski és Kacper Woryna, az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk, a lett Andzejs Lebedevs, az orosz Vadim Taraszenko, illetve a cseh Eduard Krcmar. Közben eldőlt az is, hogy a cseh Patrik Mikellel vált teljessé a mezőny.

A szombaton megrendezendő verseny délelőttjén, 10.30-tól lesz a kötelező edzés a Gázvezeték utcai salakstadionban, amire nem kell belépőt váltani. A 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!