Sport

2015.07.18. 11:28

19. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna

Hajdú-Bihar - Az Eötvös Kupa nemzetközi terem röplabdatornát idén 19. alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE Debrecenben, a városi önkormányzat támogatásával.

Hajdú-Bihar - Az Eötvös Kupa nemzetközi terem röplabdatornát idén 19. alkalommal rendezi meg az Eötvös DSE Debrecenben, a városi önkormányzat támogatásával.

Eddig 37 ország több tucat csapata szerepelt az eddigi tornákon, de ez a szám ismét emelkedni fog. Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a versenyen, a hazaiakon kívül például Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok érkeztek az elmúlt években pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból.

A hagyományos – 2015. augusztus 17-19. között megrendezésre kerülő – teremröplabda-tornán a debreceni helyszíneken kívül augusztus 17-én délután két órától több hajdú-bihari városban is lesznek csoportmérkőzések. Balmazújváros idén kilencedik alkalommal fogad csapatokat, az elmúlt években a tunéziai válogatott mellett albán, finn, román, lengyel és szerb együttesek is küzdöttek a hagyományosan kiváló csoporthelyszínnek bizonyuló településen, ahol a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző is évek óta megméretteti magát.

Derecske az idén kapcsolódik be a verseny rendezésébe, a Városi Sportcsarnok ad otthon a találkozóknak.

Kabán harmadik alkalommal pattog a labda a verseny keretein belül. Eddig minden résztvevő gárda szuperlatívuszokban beszélt a helyiek vendégszeretetéről.

A terem röplabdatorna mellett augusztus 21-én, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson nemzetközi strandröplabda tornát is rendeznek. A hölgyek már tavaly is megmérkőztek az Eötvös Kupáért Hajdúnánáson, ahol öt kategóriában, a megyében egyedülálló adottságokkal rendelkező pályákon folyt a küzdelem. Idén a tavalyihoz képest nő a pályák száma, a résztvevő játékosok és a résztvevő játékosok országainak száma is.

Hajdúböszörményben a Városi Strandfürdőben a tavaly nyáron megépült igényesen kialakított pályákon az erősebb nem küzdelmeit rendezik afgán, portugál, román, srí lankai, szlovák, ukrán és természetesen magyar párosok részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!