Sport

2015.06.03. 13:15

Kettőből két aranyat szereztek

Debrecen - Bombaformában versenyeztek a DSC-DSI ifjú triatlonistái az elmúlt napokban.

Debrecen - Bombaformában versenyeztek a DSC-DSI ifjú triatlonistái az elmúlt napokban.

Az év első megmérettetésén, a duatlon országos bajnokságon az ifjúsági fiú csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az Arany Attila, Balogh Milán, Péter Brúnó összeállítású trió az 5 km futásból, 20 km kerékpározásból, 3 km futásból álló távon meggyőző fölénnyel utasította maga mögé az ellenfeleket.

A Kaszón megrendezett verseny után, pünkösd hétvégéjén a triatlon klubcsapat országos bajnokságon randevúztak a legjobb háromtusás sportolók. A sportág hazai „szentélye”, Tiszaújváros adott otthont a versenynek. Az utánpótlás 2. korcsoportos fiúk ott folytatták, ahol a duatlon ob-n abbahagyták. Több, mint 2 perces előnnyel, elsőként szakították át a célszalagot és szerezték meg az országos bajnoki címet. Az Arany Attila, Hajdú Kristóf, Péter Brúnó, Tóth Milán, Zékány-Nagy Patrik összeállítású ötös teljesítette a leggyorsabban a 750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás alkotta pályát. A verseny érdekessége, hogy az öt sportolónak lehetőség szerint, egymást segítve, együtt kellett haladnia a táv során. Végül a befejező szám, a futás után, a csapat harmadik helyen célba érkező tagjának célideje jelentette a csapat időeredményét. Így jelentős szerepe volt az erőviszonyok taktikus kihasználásának.



Az ifjú vasemberek nem pihenhetnek babérjaikon, mert júniusban Baján a triatlon egyéni és csapat országos bajnokságon ugranak a vízbe. A Sugovica parti randevú a spanyolországi ifjúsági és a svájci junior Európa-bajnokságra a válogató verseny is egyben. A srácok pedig jó triatlonosként komolyan gondolják a triplázást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!