Sport

2015.06.02. 12:47

Háromszor játszik mindenki mindenkivel

Debrecen - Harminchárom fordulós lesz a nyáron rajtoló NB I-es szezon.

Debrecen - Harminchárom fordulós lesz a nyáron rajtoló NB I-es szezon.

A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Török Gábor politológus, az MLSZ elnökségének a tagja jelentette be, hogy nem lesz rájátszás a következő NB I-es bajnokságban – írja az nb1.hu.

– Az alsó- és felsőházra bontás ellen az szólt, hogy az alsóház egyes mérkőzései, különösen a hetedik, nyolcadik, kilencedik helyezettek meccsei tét nélküliek, unalmasak lehettek volna, ha esetleg már eldőlt a kiesés kérdése, és ezek a csapatok lejjebb és feljebb sem kerülhettek volna. Igazán téttel akkor bírhat a harmadik kör, ha ezt a különbséget nem adjuk meg. Emellett nincsen akkora különbség a csapatok között, ami ezt a különbségtételt indokolta volna. Végül az elnökség és az NB I-es Bizottság is a három teljes körös lebonyolítást támogatta. Kérdés ilyenkor az, hogy mi van a harmadik körben. Szerencsére erre vannak jó nemzetközi példák, mi a dán modellt vesszük át. A harmadik körben mindenkinek 6 hazai vagy 5 idegenbeli meccse lesz, vagy fordítva, az, hogy kinek hogyan alakul ez, az előző bajnokság eredményeitől függ. Az 1-6. helyezettek hatszor játszanak otthon, a 7-12. helyezettek ötször – fogalmazott Török Gábor.

Török azt is elmondta, licencügyben a Nyíregyháza nem számíthat méltányosságra, mert nincsen félmegoldás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!