Sport

2015.06.01. 14:19

Gálameccsel búcsúztak

Debrecen - Az utolsó bajnoki mérkőzését fölényesen nyerte a DVSC-TEVA.

Debrecen - Az utolsó bajnoki mérkőzését fölényesen nyerte a DVSC-TEVA.

Labdarúgás. Az ezer sebből vérző, az élvonalból kizárt és Debrecenbe csak az NB III-as keretével ellátogató Győri ETO FC volt a DVSC-TEVA ellenfele vasárnap este, az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában. Emiatt tehát mindenképpen különleges meccsre volt kilátás, és természetesen sejthető volt, hogy a Loki győzelmére jócskán megvan az esély a rutintalan zöld-fehérek ellen.

Potyogtak a gólok

Ennek megfelelően hamar jött az első hazai gól, Ferenczi János már a 9. percben eredményes volt. Alig hat perccel később Bódi Ádám duplázta meg a hajdúsági előnyt, szépen tekert jobbal a bal alsó sarokba. Három minutum elteltével Bódi lemásolta a korábbi mozdulatát és bent volt a harmadik! Sorra jöttek a debreceni helyzetek, de Kulcsár csupán a gól közelébe jutott el, a hálót nem tudta megzörgetni.

A biztos előny birtokában érthető, hogy kissé könnyelműbbé váltak a fehér mezesek, a győri kontrák pedig nem sok veszélyt jelentettek Verpecz kapujára.

A játékrész utolsó percében Szakály sarkáról a lécre pattant a labda, majd a vendégek kapusa megkaparintotta a játékszert.

[poll id="940"]

A szünet után is maradt a cívisvárosi dominancia, levegőben lógott a vendéglátók újabb találata, míg a győriek továbbra is gólveszély nélkül futballoztak.

Pár percnyi játék után Bódi szabadrúgásból tekert a lécre, majd Szatmári Csaba fejelt veszélyesen, a hálóőr védett. Nem kellett sokáig bosszankodnia Bódinak, ugyanis megpattanó lövése a jobb sarokban kötött ki. Kondás Elemér beküldött néhány fiatalt, és Sós Bence egy szerencsés találattal meg is hálálta a bizalmat, ez volt az ötödik!

A piros-fehérek 5–0-ra verték a Rába-partiakat, szépen fejezve be az NB I 2014/2015-ös szezonját. A Lokira még egy meccs vár, szerdán a Fradit fogadja a Ligakupa döntőjében.

HBN–TN

A tények

OTP Bank Liga, 30, forduló

DVSC-TEVA – Győri ETO FC 5–0 (3–0)

Nagyerdei Stadion, 3268 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Szalai)

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Szatmári, Mészáros, Korhut - Bódi, Ludánszki (Berdó 68.), Szakály (Szécsi 46.), Ferenczi – Kulcsár (Sós 56.), Balogh N.

Győr: Cellár – Nagy B. (Lénárt 42.), Kelemen, Nagy Á., Németh - Szabó L. - Kerékgyártó, Medgyes (Szabó T. 69.), Tóth D. , Szabó B. (Szalai 84.) - Mayer

Gól: 1–0 Ferenczi (9.), 2–0 Bódi (15.), 3–0 Bódi (18.), 4–0 Bódi (65.), 5–0 Sós (81.)

Sárga lap: Mayer (83.)​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!