Sport

2015.06.26. 10:21

Családi program lett a szupermaraton

Debrecen - A rekorder Novák Ferenc mellett a 66 éves Andó János is teljesítette a távot.

Debrecen - A rekorder Novák Ferenc mellett a 66 éves Andó János is teljesítette a távot.

Andó János, a megyei kerékpársport meghatározó alakja immár 10. éve volt közreműködője a közelmúltban megrendezett 18. Békéscsaba–Arad Szupermaratonnak. A kiváló sport­ember idén biciklire ült, és teljesítette a távot, 238-ként ért célba. Külön érdekesség, hogy Andó János nevelt fia, a 10 esztendős Vancsek Tamás – aki a verseny legfiatalabb versenyzője volt – szintén célba ért, ráadásul remek hajrájának köszönhetően 234-ként intették le, így megelőzte az apukáját.

– Még egy karácsonyi fogadalmamat követően kezdtem el a felkészülést, napi 10-20 kilométert tekertem. Május elsején tesztverseny keretében Hosszúpályiból Balmazújvárosra tekertem, ahol megnéztem egy versenyt. Az oda-vissza 120km mély nyomokat hagyott bennem, és egy hét lábadozás után Tamással ráhangolódtunk a szupermaratonra. Nagy öröm volt Aradon célba érni, de Békéscsabán még nagyobb – fogalmazott Andó, aki elmondta, a szervezők kérésére a viadal felvezetéséről is neki kellett gondoskodnia, amiben Gréta nevű lánya segítette.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!