Sport

2015.06.06. 16:30

Csak így tovább lányok!

Debrecen - A 3x3-as U18-as világbajnokságon eddig legyőzhetetlennek tűnik a magyar csapat.

Debrecen - A 3x3-as U18-as világbajnokságon eddig legyőzhetetlennek tűnik a magyar csapat.

A Magyarország-Spanyolország ütközeten a csoportelsőség volt a tét. A két válogatott a tavalyi Nanjingban megrendezett Ifjúsági Olimpia bronzmeccsén már találkozott, ekkor a hispánok arattak minimális különbségű sikert. Az akkori főszereplőink közül Aho Nina és Tóth Tímea kapott meghívót Földi Attila szövetségi kapitánytól a debreceni seregszemlére.

A rangadón a mieink csapatkapitánya, Aho nem sokat teketóriázott, egy betörés után kezdte meg a pontgyártást, a kezdősípszó után négy másodperccel. Szorosan tapadtak egymásra a gárdák, ezt a kijelentést alátámasztja, hogy az összecsapáson a legnagyobb differencia mindösszesen kettő pont volt a felek között. Az utolsó minutumra 11-11-es állással fordultak a hölgyek, végül Tóth Tímea zárta le a nyitott kérdéseket, két pontjával 13-11-re nyertek a mieink, így csoportelsőként várhatják a folytatást.

- Nagyon kemény volt ez a spanyolok elleni mérkőzés, néhány bírói ítélettel nem értettem egyet, de a lényeg a siker. A vb előtt gyakran eszembe jutott a tavalyi, harmadik helyért vívott csatánk, ellenben ma már nem foglalkoztam ezzel. Tegnap este nézegettük a lehetséges riválisokat, szóba jöhet Belgium és Brazília, a brazilokkal nem szeretnénk összekerülni, a belga alakulat ideális lenne nekünk – nyilatkozta Aho Nina.

HBN-BÁ


A csoport:

Magyarország-Spanyolország 13-11

Magyarország: Tóth 5, Aho 4, Horváth 3, Kányási 1

Spanyolország: Solé 6, Alonso 4, Ginzo 1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!