Sport

2015.06.16. 14:36

Alapszakasz-győztesek a Gladiátorok

Debrecen - A Debrecen Gladiators 41-0-ra nyert a Dabas Sparks vendégeként a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének alapszakaszában.

Debrecen - A Debrecen Gladiators 41-0-ra nyert a Dabas Sparks vendégeként a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének alapszakaszában.

Simának tűnhet az eredmény, de a hajdúságiak nehezen tudtak beindulni az összecsapáson, mivel rögtön az első támadásnál elvesztették a labdát közel az end zone-jukhoz. A Sparks viszont nem tudta kihasználni a lehetőséget. Az első negyed vége felé mégis meg tudta szerezni a vezetést a Gladiators, miután Harsányi Tamás megkaparintotta az ellenfél irányítójának passzát és azzal a pontszerző-területig rohant vissza. Szép Gábor értékesítette az egypontost. A második játékrészben már felpörgött a találkozó és a csapat válogatott futója, Roják Richárd 2 yardról szöcskeként ugrott be a végzónába, megszerezve ezzel csapata második hatpontosát. A Dabas nem tudott kijönni a szorításból, miután Harsányi Tamás a Szikrák térfelén szerzett egy elvesztett labdát. Ezt kihasználva a Gladiators irányítója, Szűcs Botond egy pontos átadással látta el a csapat fiatal elkapóját, Mányi Imrét, aki már az end zone-ban várta a malacbőrt.

A második félidőben a védelem továbbra is parádézott, hiszen Kálmán Attila kétszer szerezte meg a Sparks irányítójának az átadását. Ám előnyüket is növelni tudták a Gladiátorok. Először Szűcs Botond futott egy touchdown-t, majd az utolsó játékrészben Roják Richárd duplázta meg hatpontosainak számát. A találkozó végén Kathy Róbert is beért egyszer az end zone-ba. Szép Gábor mindössze Szűcs Botond TD-jénél nem tudta belőni az extrát. Ezzel a sikerrel a Debrecen Gladiators első kiemeltként jutott be a rájátszásba, amelyet az elődöntővel kezd, de az ellenfél kiléte majd csak június 20-án derül ki a wild car kör után.

A mérkőzésen gyengén játszottunk, hiszen úgy érzem, félgőzzel ment a csapat, de sikerült egy 41-0-s győzelmet aratnunk” – értékelte a találkozót Hoksári Béla, a cívisek vezetőedzője. – „A védelmünk hozta szokásos jó formáját és ma a cserék és a fiatalok is bizonyítottak. Annak is nagyon örülök, hogy a csapat első helyen végzett az alapszakaszban és a legtöbb szerzett, valamint a legkevesebb kapott ponttal zárt. Remélem, hogy ezt a tendenciát tudjuk folytatni a rájátszásban is. Én úgy gondolom, hogy fejben és fizikailag is fel vagyunk készülve a playoff-ra.

A Debrecen Gladiators legközelebb június 28-án a Gázvezeték utcai Salak Stadionban lép pályára a MAFL Divízió II. elődöntőjében.

- Debrecen Gladiators -


Dabas Sparks-Debrecen Gladiators 0-41 (0-7, 0-14, 0-6, 0-14)

Pontszerzők: Roják Richárd 2 TD, Harsányi Tamás, Kathy Róbert, Mányi Imre, Szűcs Botond 1-1 TD, Szép Gábor 5 XP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!