Sport

2015.06.24. 10:52

A szezon legfontosabb meccse előtt áll a Gladiators

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Zala Predatorst fogadja a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének elődöntőjében június 28-án.

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Zala Predatorst fogadja a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének elődöntőjében június 28-án.

Egy évvel ezelőtt nem jött össze, ám most sikerült. Elődöntőben a Debrecen Gladiators, és akár a fináléig is eljuthat. Azonban először le kell győznie a Zala Predatorst. Hoksári Béla együttese idén 4 győzelemmel, tehát százszázalékos teljesítménnyel jutott a rájátszásba, ráadásul a legtöbb szerzett (150) és legkevesebb kapott (31) ponttal hagyta maga mögött az alapszakaszt. A történelem és a statisztika egyelőre a Debrecen oldalára billenti a mérleget, hiszen a Ragadozókkal legutóbb 2006-ban játszottak a Gladiátorok, akkor hazai pályán 66-20-ra nyertek. Statisztika szempontjából pedig a cívisek összesen kétszer játszottak elődöntőt történetük során és mind a két alkalommal bejutottak a fináléba. Azonban ez a múlt zenéje, a jelen pedig, hogy ha a Gladiators be akar jutni a döntőbe, akkor a Zala Predatorst kell megvernie.

A Ragadozókat viszont nem lesz könnyű legyőzni. A zalaiak kétéves kihagyás után tértek vissza a bajnokságba és 2 győzelemmel, valamint ugyanennyi vereséggel zárták az alapszakaszt, amellyel rájátszásba jutottak. Mivel a negyedik helyen végeztek, így a wild card körben hazai pályán harcolhatták ki az elődöntőbe jutást. A Steven Benefield edzette Predators egy szoros összecsapáson végül 14-7-re verte a Fehérvár Enthroners-t. Az amerikai tréner már ott volt azon a bizonyos 2006-os meccsen, ám most a csapatával minden bizonnyal pozitív élményekkel utazna haza.



„Igaz, hogy a Zala pár évet kihagyott, de egy erős és fizikális csapat” – beszélt az ellenfélről Hoksári Béla vezetőedző. – „Az eddigi meccseik alapján, amiket megnéztem, a linabacker-soruk veszélyesnek tűnik és a támadósoruk se rossz, viszont olyan hibákat is vétettek, amiket az ellenfél ki tudott használni. Örülök, hogy nekünk sikerült megnyernünk az alapszakaszt, de ettől még nem szabad hátradőlnünk, mert még két meccset meg kell nyernünk ebben a szezonban, ha bajnokok akarunk lenni. Szeretnénk, ha a debreceni közönség vasárnap egy döntőt érő győzelmet látna majd."

A Debrecen Gladiators-Zala Predators mérkőzést június 28-án 15 órától rendezik a Gázvezeték utcai salakstadionban, amelyre a belépés ingyenes. A találkozón tombolát is szerveznek a Gladiátorok.

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!