Sport

2015.06.16. 15:02

Szerdától fogadja Debrecen a női kosárelitet

Debrecen - A cívisváros ad otthont a 35. női kosárlabda Eb egyik középdöntőjének.

Debrecen - A cívisváros ad otthont a 35. női kosárlabda Eb egyik középdöntőjének.

Véget ért a kontinenstorna első szakasza, a csoportküzdelmek során két ország négy helyszínén, Sopronban, Szombathelyen, Nagyváradon és Temesváron napi nyolc meccset játszottak a válogatottak. A négy kvintettből a legjobb három-három alakulat jutott a középdöntőbe, sajnos a magyar nemzeti csapat – egy győzelem és három vereséggel a háta mögött – nem tudta kvalifikálni magát a következő körbe. A debreceni középdöntőbe az A és B jelű csoportok legjobbjai mérik össze tudásukat.

Lássuk, mely nemzeti gárdák játékát élvezhetik azok, akik csütörtöktől kilátogatnak a Főnixbe. A sort a kontinenstorna egyik nagy esélyesével, Franciaországgal kezdjük, akik 2013-ban Eb-döntőig meneteltek, de ott a spanyolok keresztbe húzták a számításaikat. A gallok elsősorban a kemény védekezésükről híresek, s olyan klasszis kosarasokkal vannak teletűzdelve, mint Sandrine Gruda és Celine Dumerc. A montenegróiak hátsó alakzata finoman szólva sem áll biztos lábakon, mégis három győzelemmel és egy vereséggel magabiztosan jutottak a középdöntőbe. Mi sem jelzi jobban, hogy a cseh női kosárlabda kiöregedőben van, minthogy a 37 éves Bortelovát kellett visszahívni, mert nincs olyan első osztályban játszó játékosuk, aki a kiemelkedő játékszervezésével kitűnt volna az elmúlt időszakban.

További meglepetések?

A két éve 5. helyen záró fehéroroszok nem bíztak semmit a véletlenre, veretlenül jutottak a debreceni küzdelmekbe, ahol folytatnák remek menetelésüket. Jó hír a törökök számára, hogy a veterán sztárjuk, Nevriye Yilmaz „elhalasztotta” visszavonulását, ami hatalmas lökést adott számukra. Legutóbb bronzérmesek lettek, idén a legjobb 5 közé jutás a cél. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnek (FIBA) dolgozó szakértő zsurnaliszták nem vallottak szégyent, hiszen megjósolták, hogy meglepetésként a görögök is továbbjutnak a középdöntőbe.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!