Sport

2015.05.07. 17:39

Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokság a cívisvárosban

Debrecen - Sztárok mérik a gyerekek idejét vasárnap.

Debrecen - Sztárok mérik a gyerekek idejét vasárnap.Negyven hazai egyesület több mint félezer fiatal sportolója áll rajthoz a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon vasárnap a cívisvárosban. A Debreceni Sportcentrum és a Magyar Triatlon Szövetség által szervezett viadalon hazánk legjobb 8-14 éves versenyzői vesznek részt. A házigazda Debreceni Sportcentrum–Sportiskola színeiben mintegy 40 fiatal indul.

Idén negyedik alkalommal választotta a Magyar Triatlon Szövetség a megmérettetés helyszínéül Debrecent, azon belül pedig a Sportuszodát és a Gyulai István Atlétikai Stadiont. A vasárnapi viadal úszásból és futásból áll. A gyerekek korosztálytól függően 100-500 métert tempóznak az uszodában, majd 1000-3000 métert teljesítenek az atlétikai stadionban.

A verseny egyik különlegessége az, hogy az úszószámok lebonyolításában a meghívott VIP-vendégek is segítenek. Időmérőként debütál például olimpiai bajnokunk, Risztov Éva valamint edzője, a többszörös Európa-bajnok hosszútávúszó Kovács Rita. Versenybíróként mutatkozik be továbbá Debrecen két búvárúszó világbajnoka, Senánszky Petra és Kosina Gergő, valamint a többszörös magyar bajnok és világkupa hetedik Pocsai Balázs és a szintén többszörös hazai aranyérmes Lipták Tamás is. Mellettük további város- és sportvezetők is stoppert ragadnak, hogy maguk is részesei legyenek a versenynek.

Időrend:

  • 10.00-14.00 – úszás (Debreceni Sportuszoda)
  • 12.00-16.00 – futás (Gyulai Stadion)
  • 16.00 – eredményhirdetés (Gyulai Stadion)
  • - Debreceni Sportcentrum Kft. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!