Sport

2015.05.22. 11:40

Salakos ifjú titánok harca Debrecenben

Debrecen - A lengyel, orosz, ukrán, lett és cseh favoritok ellen kell Benkőnek bizonyítania.

Debrecen - A lengyel, orosz, ukrán, lett és cseh favoritok ellen kell Benkőnek bizonyítania.

Újra világversenyt rendeznek Debrecenben: a junior Európa-bajnokság egyik elődöntőjének ad otthont május 25-én, pünkösdhétfőn 16 órától a Gázvezeték utcai salakstadion. A 21 éven aluliak kontinentális seregszemléjén 10 ország 16 versenyzője küzd a továbbjutást jelentő első öt helyért. Lengyelországból Kacper Woryna, Maksym Drabik, Bartosz Smektala és Alex Zgardzinski, Ukrajnából Olekszandr Loktajev és Sztaniszlav Melnicsuk, Lettországból Andzejs Lebedevs, Oroszországból Vadim Taraszenko, Csehországból Eduard Krcmar és Michal Skurla, Romániából Dragos Moosz, Ausztriából Jannik Klein, Szlovákiából Mihal Tomka, Szlovéniából Nick Skorja áll starthoz, míg hazánkat főversenyzőként Benkő Roland és Tabaka Róbert, míg tartalékként Bárány Márk képviseli.

– Komoly versenyek előtt nem szoktam átnézni a startlistát, csakis a saját dolgaimmal foglalkozom. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen magasan jegyzett versenyen komoly riválisokkal kell megküzdenem. Elsődleges célom, hogy kihozzam magamból a maximumot, s majd a viadal végén eldől, mire lesz elegendő. Bevallom, csak a továbbjutással lennék elégedett, mert aki bejut a fináléba, azt már jegyzik a szakmában. Tudom, magasan van a cél, ugyanis sok favorit van. Motorikusan biztosan megállom majd a helyem a mezőnyben, viszont amíg a legnagyobb riválisok már túl vannak a huszadik viadalukon az idén, addig nekem ez lesz a harmadik, s ez nem kis hátrány. Remélem, meglepetést tudok okozni – nyilatkozta a Naplónak Benkő Roland, aki szombaton egy németországi versennyel hangol az Eb-re.

A másik magyarnak, Tabaka Róbertnek egészen más céljai vannak. – A rutinszerzés a legfontosabb számomra, ha sikerülne pontot szereznem, annak már nagyon örülnék! Rettentően erős a mezőny, többek már kész profik, így nagyon sokat tanulhatok majd tőlük – fogalmazott az ifjú debreceni salakos.

A pünkösdhétfőn megrendezendő verseny délelőttjén, 10.30-tól lesz a kötelező edzés a Gázvezeték utcai salakstadionban, amire nem kell belépőt váltani. A 16 órakor kezdődő viadalra a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be.

HBN


A startlista:

1. Eduard Krcmar (Csehország)

2. Kacper Woryna (Lengyelország)

3. Vadim Taraszenko (Oroszország)

4. Benkő Roland (Magyarország)

5. Bartosz Smektala (Lengyelország)

6. Dragos Moosz (Románia)

7. Alex Zgardzinski (Lengyelország)

8. Andzejs Lebedevs (Lettország)

9. Jannik Klein (Ausztria)

10. Michal Skurla (Csehország)

11. Mihal Tomka (Szlovákia)

12. Maksym Drabik (Lengyelország)

13. Olekszandr Loktajev (Ukrajna)

14. Nick Skorja (Szlovénia)

15. Tabaka Róbert (Magyarország)

16. Sztaniszlav Melnicsuk (Ukrajna)

Tartalék:

17. Bárány Márk (Magyarország)


Debrecen - Véglegessé vált a május 25-én, pünkösdhétfőn 16 órától megrendezendő salakmotoros junior Európa-bajnokság elődöntőjének mezőnye.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!