Sport

2015.05.14. 16:42

Revánsot venne a Fiorentina a fiaskóért

Egy lépés választja el a csapatokat az Európa Liga fináléjától.

Egy lépés választja el a csapatokat az Európa Liga fináléjától.

Meglepően simán nyert a Sevilla 3–0-ra a Fiorentina ellen az EL-elődöntő első mérkőzésén múlt héten. Éppen ezért nem vár kis feladat csütörtökön 21.05-től Vincenzo Montella tanítványaira a spanyolországi visszavágón, de az olasz alakulat vezetőedzője eltökélt. – Mindenkinek hatalmas önbizalomra lesz szüksége. Kötelességem továbbítani a hitem a csapat felé. Órási feladat előtt állunk, de meg tudjuk csinálni – mondta a tréner az uefa.com-on. Mindezt tetőzi az a tény, miszerint az azzúri alakulat Rossi, Babacar, Vargas és Richards személyében kulcsemberei nélkül várja a találkozót. Mindenesetre a főpróbán jól teljesítettek, idegenben verték 3–2-re az Empolit.

A sevillaiak ennyire nem repestek az örömtől az elmúlt hétvégén, hisz csak 1–1-es döntetlenre futotta az erejükből a Celta Vigo otthonában. Ennek ellenére nem lehet okuk panaszra, mert az odavágót is beleszámítva az utóbbi nyolc európai kupameccséből hetet megnyert a hispán gárda.

Nem babra megy

A játéknap másik találkozóján a Dnipro néz farkasszemet a Napolival. Ez a párosítás még nyitott, hiszen pontosztozkodásra (1–1) kényszerültek a felek. Myron Markevych, az ukrán gárda szakvezetője reméli, nem lesz befolyással csapatára a hétvégi kudarc, hiszen 2–0-ra kaptak ki Zoryától az ukrán élvonalban. – Szinte senki nem támogatott bennünket, ezért mindenkit meglepett a menetelésünk. A játékosok régóta együtt játszanak, így egyedülálló a csapatszellem – fogalmazott a rutinos tréner az UEFA honlapján, majd hozzátette, mindent megtesznek a győzelem érdekében.

Az itáliai klub edzője, Rafa Benítez szerint az odavágó nem sok vizet zavart a továbbjutást illetően, idegen közönség előtt kell kiharcolniuk a döntőbe kerülést.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!