Sport

2015.05.04. 18:35

Remekeltek a házigazdák

Debrecen - Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a cívisvárosi párbajtőrözők.

Debrecen - Három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a cívisvárosi párbajtőrözők.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Szövetség (MEFS) megbízásából immár sorozatban ötödik alkalommal a Debreceni Egyetem és a Debreceni Vívóklub szervezte meg a vívók egyetemi és főiskolai országos bajnokságát (MEFOB), melyet az elmúlt hétvégén tartottak.

A verseny a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmeivel kezdődött, majd a nők mérettették meg magukat ugyanebben a számban. A férfiak mezőnyében négy debreceni érdekeltségű versenyző indult Serra Solt, Aranyos Gergő, Rácz Levente és Szűcs Gábor személyében, míg a nőknél nyolc cívisvárosinak szurkolhattak a kilátogatók. A Debreceni Egyetemet képviselte Zavoda Dóra, Mihály Kata, Major Petra, Hanesz Júlia, Zöld Nikoletta és Ágoston Réka, valamint a Debreceni Vívóklubot Ágoston Dóra és Balogh Adrienn, akik az ELTE tanulói.

A férfiaknál debreceni arany­érem született Serra Soltnak köszönhetően, aki a kiélezett döntőben az Óbudai Egyetem vívóját, Világosi Mihályt győzte le 15:13 arányban. A nőknél szintén cívisvárosi versenyző Zavoda Dóra ezüstérmet nyert.

A párbajtőrözők csapatversenyein a nőknél a Zavoda Dóra, Mihály Kata, Major Petra összeállítású csapat végzett az első helyen, akik a döntőben a Szegedi Tudományegyetem csapatát győzték le 45:31 arányban, míg az Ágoston Réka, Hanesz Júlia, Zöld Nikoletta összeállítású második számú debreceni csapat a harmadik helyen zárt.



A férfiaknál a Serra Solt, Serra György, Aranyos Gergő, Szűcs Gábor összeállítású csapat szintén döntőbe jutott, ahol az Óbudai Egyetem vívóival találkoztak. A debreceniek végig kiegyensúlyozottan vívtak, végül 45:36 arányú győzelmükkel ők is a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A tőrözőknek is jól ment

A MEFOB második napján az egyetemi hallgatók tőrszámokban mérettethették meg magukat. A program a férfiak egyéni versenyével indult, ahol a Debreceni Egyetemet Ullmann Yotum és Serra György képviselték. Ullmannt a középdöntőbe jutásért a később bronzérmes Liszkai Tamás ejtette ki 15:13 arányban, így nyolcadikként zárt, míg Serra tizenkilencedikként végzett. A nőknél szintén két debreceni vívó indult Mihály Kata és Gyarmati Lilla személyében. Mihály Kata a középdöntőben a kadet Európa-bajnok Szalai Szonjától kapott ki. Kata a bronzdöntőben a felnőtt román válogatott Balogh Rékától szenvedett vereséget, ezzel negyedik helyen végzett. Gyarmati Lilla a tizenkettedik helyen zárta a versenyt. A Gyarmati Lilla, Hanesz Júlia, Mihály Kata összeállítású női tőrcsapat harmadik helyezett lett, miután a bronzmeccsen az Óbudai Egyetem alakulatát győzték le 45:39 arányban.

Váltóban is arany

A zárónapon a kardozók álltak pástra: a férfiak egyéni versenyében három cívisvárosi sportoló, Serra Solt, Szűcs Gábor és Aranyos Gergő mérettette meg magukat. Serra Solt a nyolc közé jutásért kapott ki Kiss Ábeltől 15:13 arányban, így a tizenegyedik helyen végzett, Szűcs Gábor huszonnegyedik lett, Aranyos Gergő pedig a huszonhetedik helyen zárt. A nőknél szintén három cívisvárosi érdekeltségű vívó lépett pástra, a Debreceni Egyetemet képviselő Telek Edina tizenkettedik lett, az ­ELTE-n tanuló, ám a Debreceni Vívóklubot képviselő Balogh Adrienn tizenharmadik, Ágoston Dóra tizenötödik helyezést ért el. Az Universitas váltóban a Debreceni Egyetem alakulata végzett az élen, a csapat tagjai kardban Telek Edina és Serra Solt, tőrben Mihály Kata és Ullmann Yotum, párbajtőrben Zavoda Dóra és Serra György voltak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!