Sport

2015.05.27. 07:13

Kupadöntőben a DVSC!

Debrecen - A Loki végül kettős győzelemmel jutott be a Ligakupa-fináléba, amelyet a jövő héten rendeznek meg.

Debrecen - A Loki végül kettős győzelemmel jutott be a Ligakupa-fináléba, amelyet a jövő héten rendeznek meg.

Mivel a Hungária körúton vadonatúj arénát húznak fel a régi helyén, ezért az MTK a Vasas pályáján, az Illovszky Rudolf Stadionban fogadta a DVSC-TEVA legénységét a Ligakupa-elődöntő visszavágóján. A valódi hazai pálya hiánya mellett gólhátrányban is voltak a kék-fehérek, ugyanis a két héttel korábbi, debreceni visszavágót a hazaiak nyerték meg 3-1-re.

Nyugis tempó

Mindkét gárda több fiatal játékost is csatasorba állított, ahogyan ez az idén megszűnő kupasorozatban el is várható, azaz nem igazán lehetett megtippelni, mire számíthatnak a felek a másiktól. A meccs elején az MTK birtokolta többet a labdát, érthető volt, hogy kétgólos előnyben a Lokinak nem sietős a dolga. A Kuti-Máté-Brkovics-Ferenczi összetételű védelem sikeresen verte vissza a fővárosi támadásokat, a félidő közepétől pedig már a támadásokban is villantottak valamit a piros mezesek. Előbb Tisza szabadrúgása csapódott veszélyesen, ám a kapus védett, majd Szécsi középről leadott lövésénél mutatott be bravúrt Hegedüs.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, nagyjából a félidő közepéig, amikor hármas cserét hajtott végre Kondás Elemér.

Szűk tíz perccel a vége előtt eldőlt a továbbjutás: Kulcsár lépett ki a védőfal mögött, beadását az érkező Ludánszki 6 méterről a kapu közepébe lőtte!

A gólpasszt jegyző támadó aztán maga is betalált a legvégén, Szakály cselsorozata végén lőtt közelről a léc alá. A Debrecen tehát Budapesten is nyert az MTK ellen és 5-1-es összesítéssel a döntőbe jutott, teljesen megérdemelten.

HBN-TN


A tények

Ligakupa elődöntő, visszavágó: MTK – DVSC-TEVA 0-2 (0-0)

Illvoszky-stadion, 300 néző. Vezette: Berke (Kelemen, Varga)

MTK: Hegedűs – Bese, Vukmir, Vass, Hajdú – Thiam, Vogyicska (Szinanovics 72.), Kanta (Schrammel 51.), Gera, Vadnai - Torghelle (Cseke 46.). Edző: Gramai József.

DVSC: Verpecz - Kuti, Máté (Szatmári 79.), Brkovics, Ferenczi – Bereczki (Berdó 57.), Ludánszki, Zsidai (Szakály 57.), Sós (Mihelic 71.) – Tisza (Kulcsár 57.), Szécsi. Edző: Kondás Elemér.

Gól: Ludánszki (82.), Kulcsár (92.)

Sárga lap: Vass Á. (85.)

Továbbjutott a DVSC, 5-1-es összesítéssel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!