Sport

2015.05.03. 14:04

Jó meccs, pont nélkül

A DVSC-TEVA jól futballozott, számtalan helyzetet alakított ki, ám mégis vereséget szenvedett.

A DVSC-TEVA jól futballozott, számtalan helyzetet alakított ki, ám mégis vereséget szenvedett.

Nem rossz előjelekkel készült a Debrecen a szombati, Videoton elleni rangadóra, mert a házigazdák nemrég a Ligakupában, némileg tartalékosan felállva, 2-1-re verték Fehérváron az ellenfelüket. Ráadásul a Nagyerdőn legutóbb 2011-ben, tehát 14 éve nem tudott nyerni a piros-kék alakulat.

A kezdés utáni percek még inkább a Loki várt sikerét vetítették előre a Lokomotív-szimpatizánsok számára, ugyanis két hajmeresztő ziccert is kihagytak Kondás Elemér fiai, főleg Balogh Norbert állt közel a gólhoz, de öt méterről fölé sikerült belsőznie a labdát.

A mérkőzés során a DVSC dominált, szembetűnő volt, hogy a Videoton-játékosok mennyit reklamáltak, jóval idegesebbek voltak a vendégek, ami érthető is volt, hiszen egy győzelemmel végképp elérhető közelségbe került volna számukra a bajnoki cím.

Meddő próbálkozás

A játékrész második felére kissé alábbhagyott az iram, de a vidisták találatát semmi nem jelezte előre, ennek ellenére Gyurcsó oldalról belőtt labdája utat talált a hálóba, a menteni igyekvő Verpeczet a játékszerre rámozduló Feczesin zavarhatta meg.

A második félidőt ismét a Loki kezdte vehemensebben, de egy Feczesin-fejes módosította az állást, s az addig nem sokat mutató vendégek már két góllal vezettek.

A második találat megfogta a házigazdákat és a stadionban ülők hangulatát is, de szerencsére nem sokáig tartott a sokk, mert a hajdúságiak ritmust váltottak és kitámadtak. Ebben persze benne volt a kontrák lehetősége, Nikolics egy alkalommal például a kapufát is megdöngette.

Küzdöttek a debreceniek, majdnem felborult a pálya, azonban a szépítésre a 82. percig kellett várni: a végig nagyon aktív Bódi Ádám elé került a bőr, a középpályás pedig távolról a hálóba zúdította azt.

Újra megéledt a meccs, a szurkolók is belelkesedtek, levegőben lógott az egyenlítő gól. Meg is volt a sansz rá, de a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak, elég csak Kulcsár Tamás lécről levágódó lövésére gondolni.

A DVSC-TEVA végül elveszítette az összecsapást, azonban erre egyáltalán nem szolgált rá, mert több gólszerzési lehetősége volt, mint a vendégeknek. A Loki stílusosan és nagy akarattal játszott, ha ez a tempó kitart a bajnokság végéig - s a helyzetkihasználás javul -, akkor még a dobogó harmadik foka sem elérhetetlen Szakály Péterék számára.

HBN-TN


A tények

OTP Bank Liga, 26. forduló

DVSC-TEVA – Videoton 1-2 (0-1)

Nagyerdei Stadion, 6155 néző. Vezette: Iványi (Ring, Varga G.)

DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Mihelic 64.), Máté, Brkovics, Korhut – Varga J. - Jovanovic, Szakály, Sidibe (Kulcsár 57.), Bódi - Balogh N. (Tisza 73.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon – Gyurcsó (Alvarez 87.), Nikolics, Oliveira (Trebotics 67.) – Feczesin (Kovács I. 79.)

Gól: 0-1 Gyurcsó (44.), 0-2 Feczesin (55.), 1-2 Bódi (82.)

Sárga lap: Feczesin (15.), Szolnoki (23.), Máté (56.), Bódi (59.), Jovanovic (84.), Juhász (88.), Brkovics (90.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér: - Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, nagyon jól kezdett a csapat, 3-0-val kellett volna fordulnunk az első félidőben, ehhez képest egy oldal szabadrúgás után a Vidi szerzett vezetést, majd a második félidőben Feczesin befejelt egy szögletet. Rengeteg helyzetet kidolgozott a csapat, ezeket kellett volna értékesítenünk. Jól játszottunk. Nyilván, amikor már kitámadtunk, akkor a Vidinek is volt két ziccere. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Gratulálok a játékosoknak, mert mindent megtettek a győzelem érdekében.

Juan Carillo: - Nagyon jó meccset sikerült ismét játszanunk a Debrecennel. Tudtuk nagyon jól, hogy kiváló csapat, ezt be is bizonyította. Kicsit hasonlított ez a találkozó a Ligakupa-meccshez, akkor is rengeteg helyzet volt mindkét oldalon. Ma is sikerült több nagy lehetőséget kidolgoznunk. Örülök a győzelemnek és a játékosok hozzáállásnak. Hetek óta azt mondtam nekik, hogy van, amikor jól játszunk, máskor kevésbé, de mindig küzdjünk, hajtsunk, mert ez a legfontosabb, és akkor meglesz az eredménye. Ma küzdöttünk, hajtottunk, és nyertünk. Azért is örömteli, mert ez 14 év után először sikerült Debrecenben bajnoki meccsen, emellett 67 pontunk van, ami klubrekord, ezért nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!