Sport

2015.05.22. 08:12

Erős mezőnyben aratott győzelmet

Debrecen - Az Universiadéra készülő Mihály Kata a szatellit vívó világkupa-sorozat utolsó fordulójában felülkerekedett a nehézségeken.

Debrecen - Az Universiadéra készülő Mihály Kata a szatellit vívó világkupa-sorozat utolsó fordulójában felülkerekedett a nehézségeken.

Múlt hét végén a horvátországi Split adott otthont a szatellit vívó világkupa utolsó fordulójának, ahol a Debreceni Vívóklub versenyzője, Mihály Kata aranyérmet nyert, ezzel pedig a világranglista 128. helyére lépett előre.

Kata a verseny után értékelte teljesítményét: – A felkészülésemet szerencsére semmilyen probléma nem hátráltatta, sokat iskoláztunk a verseny előtt. Az volt a célom, hogy Splitben dobogós helyezést érjek el, és látva, hogy bár kevesen neveztek mégis erős mezőny gyűlt össze, nem is tűnt könnyű feladatnak. Az első nyolcban olyan vívók voltak, akik már A kategóriás világkupán is indultak. Jól ment a vívás, egyszer szenvedtem vereséget, utána pedig végig erős ellenfelekkel kerültem össze. A negyeddöntőbe jutásért az izraeli Marinuk Avitallal vívtam, aki márciusban a szófiai forduló döntőjében 15:14 arányban múlt felül. Most viszont én bizonyultam jobbnak, az elején még szoros volt az asszó, de összességében összeszedettnek éreztem a vívásomat, végül 15:12-re győztem. A fináléban egy holland lánnyal, Kelly Boone-nal találkoztam, kellemetlen volt a technikája, nem volt jó vele vívni, de végig türelmes maradtam és győztem – mondta a debreceni vívó. – Kiegyensúlyozottabbnak éreztem magam, mint Szófiában, most nem izgultam, a vívást is sokkal jobban élveztem, úgy érzem úrrá lettem a negatív dolgokon –fogalmazott Kata, aki júliusban a gwangjui nyári Universiadén képviseli a cívisvárost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!